NAPETI NOĆNI SASTANAK HDZ-ove KOALICIJE I MOSTA: / 'Što smo radili tri godine ako nemamo ni ravnatelja SOA-e ni ministra branitelja?'

Image

Sastanak Domoljubne koalicije i Mosta u ponedjeljak navečer na kojem je glavna tema trebao biti proračun, pretvorio se u žestoku raspravu oko izbora ministra branitelja.

16.3.2016.
8:27
VOYO logo

Jedan od glasnijih bio je Miodrag Demo kojemu nije bilo jasno kako se mogao raditi prijedlog proračuna bez jednog ministra. Premijeru je prigovorio i što mu je toliko dugo trebalo da izabere ministra.

Degradiranje Brkića

Žešći je bio glavni tajnik HSP-a Pero Ćorić koji je istaknuo da je nedopustivo tako degradirati Milijana Brkića. Tada je i otkrio da je protiv Brkića bio Božo Petrov:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sebi je uzeo za pravo da sam može odlučivati! Mi kao stranka smo nadživjeli mnoge pa ćemo nadživjeti i Most! Nema toga što će nas promijeniti... Ministarstvo branitelja pripada Domoljubnoj koaliciji, mi smo rekli da je to mjesto za HDZ”, izjavio je Ćorić, javlja Jutarnji list.

Željko Dilber također je bio razočaran zbog odugovlačenja oko izbora ministra branitelja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je natječaj još uvijek otvoren, recite jer HDZ ima još 50 kandidat. Vođenje ministarstva je politička funkcija a čelnog čovjeka ne bi smjele birati udruge. Jeste li razgovarali s predstavnicima svih poljoprivrednih udruga kad ste birali ministra poljoprivrede?", oštar je bi oDilber.

Novi ministar bit će bivši Tigar

Strpljiviji je ispao Tomislav Karamarko koji je samo rekao da si ovakve situacije više neće dopuštati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovog sastanka održan je još jedan na kojem se pojavio Miro Bulj u ime Mosta a u ime HDZ-a Željko Dilber i Damir Krstičević:

"Što smo mi radili tri godine u pripremi kadroviranja da sada nemamo ni ravnatelja SOA-e ni ministra branitelja?", pitao se Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, konačno, Demo je otkrio novinarima da je Oršković obećao da će novi ministar biti poznat u utorak te da će to biti Tomo Medved, predsjednik Udruge veterana Tigrova rođen u Centingradu kraj Slunja.

Što se proračuna tiče, Orešković je kratko novinarima rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Proračun je good, good, good. Nema smisla da sad govorim o onome o čemu ću sutra detaljno u Saboru...".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo