NIŠTA NOVOGA

PRGOMET: Igra ustaša i partizana bit će i dalje glavna priča u gradu

Bojim se da će dobar dio odluka vlade biti određene razvojem unutarstranačkih promjena u SDP-u i HDZ-u i to će vjerojatno blokirati političke procese Karamarko se i dalje ponaša kao predsjednik HDZ-a, a on je prije svega protpredsjednik vlade, kazao je čelnik stranke HRID Drago Prgomet gostujući na N1 televiziji.

“Mi nismo čuli njegove stavove oko reformi nego poruke za unutarstranačko pozicioniranje. Jedino ako premijer u tim raspodjelama dužnosti nije našao neke zadaće koje će Karamarko obavljati. Vidim da su svi drugi ministri dobili neke zadaće”, dodao je.

Nastavak igre ‘ustaša i partizana’

U tom smislu, kaže, valja tumačiti i Karamarkovu tvrdnju da je HDZ na izborima pokraden za 5-6 mandata. “To služi za stranačko preslagivanje, a i najavu promjena koje su za očekivati”, kazao je.

Nakon formiranja Vlade, Prgomet smatra da bi “stara hrvatska igra ustaša i partizana mogla biti glavna priča u gradu” jer to odgovara i HDZ-u i SDP-u.

“Očigledno je da je i SDP preuzeo mantru ideloških sukoba jer im se čini da je tako najlakše diskreditirati svoje oponente. Mi smo pokušali ukazati na temeljne probleme ali bojim se da ih premijer nije razumio. Moja zamjerka je bila nedostatak vizije koje će se reforme provesti. Nismo dali potporu vladi, ali bez obzira na razlike doista želim najbolje ovoj vladi”, kazao je.

DRAGO PRGOMET: Čeka nas konzervativna revolucija i vraćanje u prošlost

Iznenadio ga je Lovrinović

Iznenadio ga je, kaže, nelogičan stav HDSSB-a da će “podržati mandatara, ali ne i vladu”, a i to što je Ivan Lovrinović, ekonomski strateg Mosta i nesuđeni ministar nije u petak glasao za povjerenje predloženoj vladi.

“Ne znam što se događalo u pregovorima zadnjih nekoliko tjedana. Ne znam zašto se odustalo od nekih zahtjeva Mosta. Ono što je kod Lovrinovića bitno istaknuti je da on govori te stvari godinama i nitko ne može reći da mijenja stavove. Što se promijenilo u Mostu ili HDZ-u – to bi trebalo pitati njih. Rijetko se događa da netko ne da nepovjerenje svojoj vladi”, istaknuo je Prgomet.

Upitan o dvojici novih ministara oko čijeg se imenovanja proteklih dana diglo najviše prašine – ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i ministra branitelja Mije Crnoje – Prgomet smatra da bi mogli biti problem za Vladu.

IMAMO VLADU! Sabor dao povjerenje Tihomiru Oreškoviću, s 83 glasa za, 5 suzdržanih i 61 protiv

Ako mu se dokaže, Crnoja ne može biti u Vladi

Potvrdi li se da je Crnoja doista prijavio prebivalište u straćari u Samoboru, Prgomet kaže kako “takav ministar ne može biti dio Vlade”. Također smatra da se i jučerašnja primopredaja dužnosti u Minsitarstvu branitelja mogla obaviti “u puno tišoj atmosferi”, bez šoua za javnost.

Što se Hasanbegovića i nejgovih stavova o antifašizmu tiče, Prgomet kaže kako od ministra kulture očekuje da se izjasni o svojim stavovima o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu “jer je to ostalo nedorečeno”.

“Mi imamo poprilično zakržljali politički sustav. Sve dok imate ovakav uhljebnički sustav države nije realno očekivati promjene. Lustracija pojedinaca ne jer to nije lov na vještice, ali lustrirati takav mentalitet da”, dodao je.

OREŠKOVIĆ O HASANBEGOVIĆU: “On je antifašist i sposoban je biti ministar kulture”

Registar izdajnika je suluda ideja

Za registar izdajnika drži da je “suluda ideja” čiji je cilj zabaviti javnost i skrenuti pozornost s važnijih tema.

“Zagovornici takvih tema su oni koji zagovaraju Tuđmana što je potpuno u suprotnosti s onim za što se on zalagao. Sve to je drugačije od njegovog poimanja povijesti”

Upitan je i o Gordani Rusak, zastupnici koja je skupa s njim napustila Most i osnovala HRID, a zatim prešla u HSLS.

“S Rusak sam razgovarao nekoliko dana prije njene odluke i nije bilo naznaka da će napustiti stranku. ja još nisam dobio nikakvu službenu obavijest od nje. Ona ima svoj mandat i odlučila je biti dio vladajuće koalicije. Izabrana je u jedan odbor i to je gotova priča”, kazao je Prgomet u razgovoru za N1 televiziju.

PETROV: Registar izdajnika u pitanje bi mogao dovesti cijelu suradnju

 

 

 

 

 

 

 

Povratak na Net.hr