ŠTO OČEKUJE EUROPU / Poznati meteoservis objavio prognozu za proljeće: Našoj regiji prijeti ozbiljan problem zbog povećanja oborina

Image
Foto: AccuWeather

AccuWeather navodi i kako bi Južnu Europu u prvom dijelu proljeća mogla zadesiti suša. Italiji i Balkanu pak prijete poplave zbog mogućih povećanja proljetnih oborina

20.3.2023.
8:43
AccuWeather
Play logo

U utorak nas očekuje razvedravanje, u srijedu pretežno sunčano, ali već od četvrtka opet porast naoblake, za vikend i povremena kiša. U početku bez vjetra, a onda od srijede opet južina, u petak ponegdje i jaka, a uz vjetar južnog smjera će biti toplije, osobito sredinom tjedna kada će temperatura u većini predjela biti oko 20 stupnjeva.

A meteorolozi AccuWeathera objavili su veliku prognozu za proljeće za Europu. Do kraja travnja, kažu, temperature će se u Ujedinjenom Kraljevstvu približiti povijesnom prosjeku, a tek potkraj mjeseca trebale bi se ujednačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, očekuje se da će se opasnost od mraza ili smrzavanja zadržati do sredine travnja, protežući se daleko na jug. Šanse za snježne padaline koje će pasti u proljeće vjerojatno će biti izolirane na višim područjima diljem Škotske, Engleske i Walesa, dok će se nizine suočiti s manjom prijetnjom od proljetnih pljuskova kako temperature počnu padati.

Suša u Južnoj Europi

AccuWeather navodi i kako bi Južnu Europu u prvom dijelu proljeća mogla zadesiti suša. Italiji i Balkanu pak prijete poplave zbog mogućih povećanja proljetnih oborina.

U konačnici, do kraja ožujka kontrolu nad regijom preuzet će trend visokog tlaka i zavladat će sušniji uvjeti. Količine oborina ovog proljeća pak bit će blizu prosjeka jer i dalje će biti mogući kišni prodori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VREMENSKA PROGNOZA /

Počinje proljeće, ali nije takvo i vrijeme: Start novog tjedna obilježit će promjena vremena, evo što nas očekuje

Image
VREMENSKA PROGNOZA /

Počinje proljeće, ali nije takvo i vrijeme: Start novog tjedna obilježit će promjena vremena, evo što nas očekuje

Sa značajnim rizikom od velikih oluja suočit će se, ako je vjerovati Accuweatheru, Njemačka i Poljska, a nestabilno će proljeće dočekati i dijelovi zapadne Španjolske i Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik dio jugoistočne Europe će se u drugom dijelu proljeća suočavati s iznadprosječnim temperaturama. Lokacije od Rima do Bukurešta su sredinom ožujka imale temperature tipične za kasni travanj, a ovaj trend zagrijavanja zadržat će se i tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, praćen povremenim kišama.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo