Play ponuda

NIJE SIGURNO ZA KONZUMACIJU / Povlači se brašno od teffa bez glutena s polica trgovina: Obavezno provjerite imate li ga negdje u ostavi

Image
Foto: Shutterstock

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani Europske agencije za sigurnost hrane

19.3.2023.
22:51
Shutterstock
Play ponuda

Državni inspektorat RH izvijestio je u nedjelju o opozivu proizvoda 'Brašno od teffa bez glutena', 400g, njemačke tvrtke Bauch Hof, zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida.

'Brašno od teffa bez glutena' 400g koje se povlači s tržišta zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida, ima rokove trajanja 22.11.2023. (LOT: 229489) i  09.01.2024.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani Europske agencije za sigurnost hrane, navode iz Državnog inspektorata RH.

Proizvođač je njemačka tvrtka Bauck GmbH, Roche, a dobavljač Dennree GmbH, Töpen, Njemačka. Na hrvatsko tržište stavlja ga tvrtka Garden d.o.o. iz Zagreba.

Image
JESTE LI GA KUPILI? /

Čips od paprike povlači se s polica dućana, provjerite imate li ga doma

Image
JESTE LI GA KUPILI? /

Čips od paprike povlači se s polica dućana, provjerite imate li ga doma

Podaci o opozivu dostupni su i na web stranici subjekta u poslovanju s hranom.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Tropanalkaloidi se prirodno pojavljuju u nekim porodicama biljaka, a mješavine nekih od tropanalkaloida tvore atropin. Negativni učinci atropina uvjetovani su unesenom količinom i očituju se u poremećaju parasimpatičkog živčanog sustava.

Play ponuda
Play ponuda