PODRHTAVANJE TLA

POTRES KOD RIJEKE: Bio je jačine 3,4 po Richteru, s epicentrom 18 kilometara od grada: ‘Pošteno nas je zatreslo’

Rijeku i okolicu oko 11.40 h zatresao je umjereni potres. Europska seizmološka služba javlja da je bio jačine 4,1 po Richteru, a hrvatska javlja da je magnituda potresa bila 3,4 po Richteru.

O potresu čiji je epicentar bio 18 kilometara od Rijeke magnitude 4,1 prva je na svojim stranicama izvijestila Europska seizmološka služba.

Talijanska služba, prema prvim podacima, procjenjuje kako je bio i jači, magnitude 4.4.

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske priopćili su kako su zabilježili umjeren potres s epicentrom kod Jadranova. Magnituda je potresa iznosila 3.4 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV-V stupnja MCS ljestvice.

“I te kako se osjetilo”, piše jedan od čitatelja Net.hr-a na našem Facebooku. Drugi dodaje: “Hreljin, pošteno”. Čitatelji pišu da je “Zatreslo u Njivicama”, ” Klimno solidno”  te “Malinska u 2 navrata”.

Županijski centri 112 Rijeka i 112 Zagreb zaprimili su više desetaka poziva. Nema dojava o stradalima ili štetama, izvijestio je DUZS.

Ako ste osjetili potres, javite nam na vijesti@portal.net.hr

Seizmološka služba geofizičkog odsjeka zagrebačkog PMF-a izvjestila je kako je tijekom noći, u 3 sata u četiri minute zabilježen umjeren potres s epicentrom i u podmorju Pelješca kraj mjesta Drače. Magnituda je potresa iznosila 3.3 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Povratak na Net.hr