Play ponuda

Poplavljeni Trogir i Omiš

shimmer fallback

U noći između Stare i Nove godine velika plima uzrokovala je izlijevanja morske vode u Trogiru i na Čiovu, zbog čega su pod vodom više sati bile kuće i ugostiteljski objekti.

1.1.2010.
15:04
Play ponuda

Prometnica između Trogira i Čiova te više ugostiteljskih objekata i kuća u Čiovu u noći između Stare i Nove godine bili su više sati poplavljeni vodom koja se izlila iz mora zbog velike plime, izvijestilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Trogir.

Dubina vode koja se iz mora izlila na prometnicu Trogir-Čiovo dostizala je pola metra pa je promet vozilima bio otežan, a povremeno i prekidan jer se nije moglo razaznati gdje je rub ceste koja se nalazi tik uz more.

Tako velika plima, koja je uzrokovala izlijevanja morske vode u Čiovo, nije uobičajena na tom području, rekli su trogirski vatrogasci.

Voda visine desetak centimetara bila je poplavila jadransku magistralu na ulazu u Omiš iz smjera Splita, te trg, tržnicu, ugostiteljske objekte (konobe) i agenciju turističke zajednice u Omišu, izvijestili su omiški vatrogasci, dodavši kako će se materijalna šteta naknadno utvrditi.

Vatrogasci su pumpama isisavali vodu, ali se radilo o velikim količinama vode pa se moralo pričekati njezino povlačenje u korito rijeke.

Ova poplava u starom dijelu Omiša uslijedila je nakon što se razina mora podigla za petnaestak centimetara pa je to uzrokovalo podizanje vodostaja rijeke Cetine koja se na ulazu u Omiš ulijeva u more.

Prethodni članci:

arti-200912260013006 arti-200912250135006 arti-200912240403006

Play ponuda
Play ponuda