HUMANITARNA AKCIJA

ŽIVOTNA DRAMA: 17-godišnji talentirani sportaš iz Slavonije teško je obolio, treba vašu pomoć

Dino Jurić Šestić (17) iz Vrbanje do jučer je u planu imao ući u reprezentaciju taekwondo tima, no njegove želje se nisu uspjele ostvariti. Iznenada je obolio od neobične bolesti –  upale mozga, potaknute protutijelima koja se stvaraju u njegovu organizmu.

Dino Jurić Šestić ima sedamnaest godina. Do prije godinu i pol živio je u rodnoj Vrbanji kod Županje, potpuno zdrav, i bio viceprvak u taekwondou, a onda su tog veselog sportaša počele mučiti nesanica, bolovi u vratu i gubitak pamćenja. Liječnici su postavili strašnu dijagnozu, piše RTL.

“Njegova bolest je vrlo neobična, radi se o paraneoplastičkom encefalitisu. Dakle, on ima upalu mozga, potaknutu protutijelima koja se stvaraju u njegovu organizmu”, pojasnio je infektolog Branko Miše s klinike dr. Fran Mihaljević. Riječ je o bolesti koja se javlja kod starijih ljudi i to nakon dijagnosticiranog tumora pa su liječnici bili začuđeni što se ona pojavila kod dječaka i to da mu nikakav tumor nisu pronašli.

Roditelji nezaposleni

Veliku podršku Dini u bici protiv teške bolesti daju i njegove školske kolege koje su organizirale i humanitarne akcije kako bi pomogli njegovim nezaposlenim roditeljima da u Zagrebu iznajme stan i budu mu blizu svaki dan. Pokrenuli su i Facebook grupu putem koje mu se može pomoći, dok su zaposlenici Obrtničko-industrijske škole Županja, koju taj tinejdžer pohađa, posljednja tri mjeseca odvajali novac od svoje plaće kako bi platili stan Jurić Šestićima.

Skromni roditelji koji financijsku pomoć ni ne traže voljeli bi, pak, da im se javi netko sa sličnim iskustvom tko bi im mogao pomoći i dati odgovore na sve ono u čemu su se oni i njihov sin našli.

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA: Sportaš obolio od teške infekcije, a svi zatvaraju oči

 

Povratak na Net.hr