Tončev je srpski Doni Brasko

Dačićev savetnik tvrdi da se družio sa mafijašima za opšte dobro

3.7.2013.
9:47
VOYO logo

Kontraverzni savetnik Ivice Dačića, poznat javnosti po aferi sa laznim diplomama i kontaktima sa kriminalcima opet se nakon sto je juce CINS objavio istraživanje o njemu našao u žiži javnosti.

Međutim, Tončev je u intervjuu za dnevni list "Danas" rekao da se sa mafijašima viđao da bi pomogao policiji da razbije delovanje organizovanih kriminalnih grupa koje deluju na teritoriji Srbije i Austrije. Interesantno je da pre četiri meseca kada je "Novi Magazin" pisao o Tončevljevim vezama sa momcima iz "sive zone", Ivica Tončev nije pominjao da je to bio "njegov skromni doprinos radu Uprave kriminalisticke policije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/OSRt9xld7UQ

Tončev za Danas tvrdi da je o svemu obavešten Rodoljub Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije. Prema Tončevljevim rečima, sa Milovićem se 2009. sastao u sedištu Bezbednosno-informativne agencije, gde je dogovorena saradnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, tokom susreta sa Milovićem, otkrio je da sa jednim od apostrofiranih pripadnika kriminalnih grupa, načelnik UKP već ima službene kontakte radi operativnih saznanja. Takođe, Tončev navodi da je na osnovu svog iskustva davao savete i pretpostavke o kriminalnim grupama koje deluju u Srbiji i Austriji.

Načelnik UKP Rodoljub Milović potvrdio je za "Danas" da je, po njegovom sećanju, do sastanka sa Tončevim došlo, po savetu premijera i ministra policije Ivice Dačića. Prema njegovim rečima, ta saradnja se jeste odnosila na otkrivanje kriminalnih grupa koje deluju u Srbiji i Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Već duže vremena, ne samo kao funkcioner SPS, savetnik premijera za pitanje bezbednosti, već i kao građanin države Srbije, trpim stalne napade koji se objavljuju u sredstvima informisanja, a po instrukcijama onih kojima nije stalo da se u Srbiji živi kvalitetnijim i bezbednijim životom -, ovako je Tončev objasnio otkud baš njegovo ime da se povezuje sa kriminalnim miljeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo