'POLICIJA JE REAGIRALA KAKO TREBA': / Glavni ravnatelj ističe da su našli napadača za 24 minute; Drugi policajac je pucao na napadača

Image

Drugi policijski službenik je vrlo brzo reagirao, naglasio je Milina ističući kako je u pitanju javni, otvoreni prostor

12.10.2020.
13:06
Pixsell

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u ponedjeljak kako je u pucnjavi na Trgu sv. Marka policija reagirala kako treba - nakon što je na ulazu u zgradu Vlade ozlijeđen jedan policajac, drugi je prema počinitelju odmah upotrijebio vatreno oružje.

"Nakon pucnjave, odmah je reagirao drugi policijski službenik koji je upotrijebio vatreno oružje prema počinitelju. Prema informacijama s kojima sada raspolažem, počinitelj se odmah udaljio s mjesta događaja", kazao je Milina na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Istaknuo je da je kao i uvijek u ovakvim situacijama, angažiran cijeli raspoloživi policijski sustav, a da je vrlo brzo, 24 minute nakon samog događaja, pronađen 22-godišnji počinitelj. Milina je ponovio da je, prema sadašnjim informacijama, on izvršio suicid.

"Moram naglasiti, s obzirom da je u javnosti postavlja pitanje sigurnosti na Makorovu trgu, da je policija u ovom slučaju reagirala onako kako treba reagirati, da je nakon napada na policijskog službenika, drugi policijski službenik vrlo brzo reagirao i da je taj prostor javni, otvoreni prostor, gdje počinitelj može doći iz raznih ulica", naglasio je Milina.

'Utvrđuju se okolnosti'

Istaknuo je da za sada, nitko počinitelja nije vidio da hoda trgom noseći ikakvo oružje te da je u tijeku očevid.

"Utvrđuju se sve okolnosti događaja, formirani su timovi policije koji će ovaj događaj pokušati rasvijetliti do kraja, da se utvrdi motiv zbog kojega je počinitelj napravio ovo što je napravio", kazao je Milina.

Unatoč tome što ovaj događaj definitivno narušava subjektivni osjećaj sigurnosti građana, Milina je ocijenio da je Hrvatska jedna od najsigurnijih zemalja po svim parametrima.

O mogućem motivu nije želio govoriti, rekavši da će to otkriti kriminalističko istraživanje, kao i tip "dugog vatrenog oružja" iz kojeg je napadač ispalio više streljiva.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali