'POČETAK KRAJA KORUPCIJE': / Tomašević poziva građane na birališta, ističe da ne postoji drugi krug za sve

'Na prošlim lokalnim izborima 2017.

14.5.2021.
14:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kandidat Zeleno-lijeve koalicije za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević izjavio je da izborna nedjelja označava početak kraja korupcijske hobotnice koja je opkolila Zagreb, pozvavši građane da na biralištima izaberu i dograbe promjenu koju Zagreb već dugo čeka.

"Osobno sam u ovih šest mjeseci propješačio oko 1800 kilometara te dva milijuna i 400 tisuća koraka. Potreban je sada vaš, samo jedan korak do birališta u nedjelju da dograbite promjenu koja se vidi i koja se osjeća, promjenu kakvu ovaj Zagreb dugo čeka i kakvu zaslužuje", poručio je Tomašević u petak biračima.

Posljednja poruka prije šutnje

U posljednjoj poruci prije predizborne šutnje i lokalnih izbora podsjetio ih je da nema drugog kruga kada je riječ o izborima za Gradsku skupštinu, već se za njezine zastupnike može glasati samo ove nedjelje.

“Većina u Skupštini nam je potrebna da bi, vjerujem kao novi gradonačelnik, mogao provesti sve promjene koje smo obećali biračima”, kazao je i zatražio podršku birača za svoju kandidaturu te za listu za Gradsku skupštinu.

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin istaknula kako u demokraciji nitko nema luksuz da može stajati sa strane.

"Na prošlim lokalnim izborima 2017. svega 21 posto od ukupnog broja birača u Zagrebu zaokružilo je ime Milana Bandića, ali osim tih 21 posto tada su ga izabrali i onih 53 posto koji nisu izašli na birališta. U igri koju igramo, koja se zove demokracija, nitko ne može stajati sa strane, nitko nema taj luksuz", kazala je.

'Biramo i kad ne biramo'

"Svi biramo i kad ne biramo", naglasila je Kekin.

Predsjednik stranke Zelena alternativa - Orah Zorislav Antun Petrović rekao je da Zagreb ima jedinstvenu priliku pridružiti se klubu europskih metropola koje imaju zeleno-lijevu, progresivnu upravu, poput Innsbrucka, Bordeauxa, Lyona, Milana te priliku da "napokon postane grad s upravom koja radi za građane, a ne za podobne".

Završna konferencija za medije održana je pokraj Mosta slobode, a volonteri iz Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Zelene alternative ORaH-a, Nove ljevice i Za Grad! razvili su na ogradi mosta stometarski transparent s natpisom "Vrijeme je za pravu promjenu".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali