VELIKA AKCIJA PROTIV 'MAMIĆEVIH' SUDACA: / USKOK: 'Sucima je skinut imunitet i počinju hitne dokazne radnje'; Policija i pred kućom prijateljice suca Vekića s kojom je išao u Dubai

Image

Navodno su uhićeni najprozivaniji suci, Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić te poduzetnik Drago Tadić, a marica je i pred kućom prijateljice suca Vekića s kojom je išao u Dubai

9.6.2021.
8:40
Play logo

Kako doznaje RTL, u Osijeku je počela akcija uhićenja sudaca povezanih sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je teško optužio za korupciju. 

Image
OGLASIO SE OSJEČKI SUDAC KOJEG JE PROZVAO ZDRAVKO MAMIĆ: /

'Tu on pokazuje neke avionske karte... Ja s njim nisam bio'

Image
OGLASIO SE OSJEČKI SUDAC KOJEG JE PROZVAO ZDRAVKO MAMIĆ: /

'Tu on pokazuje neke avionske karte... Ja s njim nisam bio'

Među onima koje je optužio za uzimanje mita je sudac Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio.  Vrhovni sud, podsjetimo, potvrdio je presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Obojica se nalaze u BiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je još ranije potvrdio da istražuje osječke suce slijedom Mamićevih navoda, a nedavno je iskaz u BiH dao i sam Zdravko Mamić. O kojim sucima je točno riječ, nitko službeno ne želi reći kao ni potvrditi je li uopće akcija počela. Kako doznaje Večernji. navodno je riječ o najprozivanijim sucima, Darku Krušlinu, Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću.

Uhićen i osječki poduzetnik?

Odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković potvrdio je za 24sata da je policija jutros oko 6 sati upala u dom njegova klijenta u Osijeku i da je u tijeku pretraga.

"Istina je, uhićen je rano jutros. U tijeku je pretres stana, a vjerojatno će ga tijekom dana dovesti u Zagreb" kaže odvjetnik. Ne može potvrditi uhićenja ostale prozvane dvojice, ali kaže kako je čuo da je privedeno više ljudi. Pred kućom Ante Kvesića je policija, za pretpostaviti je da se radi pretrage domova. Policijska marica je i pred zgradom prijateljice suca Zvonka Vekića za koju je Mamić govorio da su se sastajali u njezinom stanu te da im je platio let za Dubai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidio sam kako sucu Krušlinu stavlja skupi sat'

Neslužbeno se doznaje da je uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić. On je u intervjuu za RTL Danas opisao kako je došlo do tih 'veselica', a potvrdio je i da je vidio na stadionu Maksimir kada je Mamić sucu Krušlinu na ruku stavio skupocjeni sat.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudbeno vijeće odobrilo skidanje imuniteta

Priopćenjem se oglasio i USKOK. Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila četiri osobe, od čega trojicu pravosudnih dužnosnika, te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u, priopćeno je iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Za sada se može potvrditi da su uhićene četiri osobe među kojima su trojica sudaca u odnosu na koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo, objavio je USKOK.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo