Play ponuda

U SVOJEM STILU / Plenković uzvratio lopticu Milanoviću: 'On se stavio u duboki ofsajd, u glib, u blato'; Komentirao i prijedlog oporbe za njegovim opozivom

Image
Foto: Tomislav Miletic/Pixsell

Komentar nakon sastanka dao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković

20.2.2023.
17:54
Tomislav Miletic/Pixsell
Play ponuda

U središnjici HDZ-a održan je sastanak šireg predsjedništva. Komentar nakon sastanka dao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Podsjetio je da u srijedu kreće upis narodnih obveznica s minimalnom kamatom od 3,25 posto.

Govoreći o izglasavanju Zakona o obnovi, premijer je ponovio kako je vladajuća koalicija stabilna i pohvalio se aktivnostima svoje Vlade.

Image
BIT ĆE PARA /

Kreću narodne obveznice, objavljeni svi detalji: Evo koliki će biti minimalni ulog i koliko država namjerava zaraditi

Image
BIT ĆE PARA /

Kreću narodne obveznice, objavljeni svi detalji: Evo koliki će biti minimalni ulog i koliko država namjerava zaraditi

'Uzet ću državne obveznice'

Komentirao je i prijedlog oporbe za glasovanjem za njegovim opozivom.

"Ovo jedan od zaista loših uradaka oporbe i mi ćemo na to odgovoriti kako ćemo odgovoriti i idemo dalje."

Na pitanje hoće li on uzeti državne obveznice, odgovorio je: "Hoću. Naravno da pozivam građane da učine isto. Ne bismo ovo organizirali da ne vjerujemo u dobre mogućnosti s ulaganjem u njih po dobroj kamati i na taj način povjerenje u državu, u javne financije, koje su konsolidirane, s kojima se odgovorno upravlja."

Komentirao je i odluke hrvatskih sudova koji su odobravali posvojenja iz Konga. "Nismo danas o tome raspravljati, imamo čak četiri ministra u radnoj skupini, oni prate cijelu temu. Ja se držim zaštite hrvatskih državljana gdje god bili, a drugo je raspetljavanje svih ovih tema, što nije samo vezano uz Hrvatsku."

"Što se tiče želje za trgovanje ljudima, što im se stavlja na teret, to bi značilo da bi negdje dalje poslali djecu. Ja to ovdje ne vidim", rekao je.

'Milanović se stavio u duboki ofsajd'

Novinari su ga pitali i o ratu u Ukrajini uoči prve godišnjice invazije.

"Nije stvar osobna, stvar je političkog stava vlade RH koji je jasan da jasniji ne može biti", rekao je Plenković. "Naš je stav jasan, jasna osuda Rusije kao agresora, snažna potpora ukrajinskom narodu koji je žrtva agresije", dodao je Plenković. Rekao je da smatra da je takav stav moralno ispravan i da će vlada nastaviti pomagati Ukrajini.

Kazao je i kako "nažalost predsjednik i dio oporbe" nije stao uz vojnu pomoć Ukrajini.

"Stavio se u duboki ofsajd, u glib, blato", rekao je odbijanju Zorana Milanovića i oporbe da Hrvatska sudjeluje u misiji obuke ukrajinskih vojnika.

Play ponuda
Play ponuda