PLENKOVIĆ O DUGU VELEDROGERIJAMA: / 'Bit će im isplaćeno u sljedećim danima. Nisam ja računovođa da govorim o preciznom datumu'

Premijer Plenković poručio je kako će ministri Beroš i Marić održati sastanaka s predstavnicima veledrogerija te im u sljedećim danima isplatiti dio dugovanja

30.3.2021.
13:57
Nikola Čutuk/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer Andrej Plenković prilikom svog posjeta Osijeku u utorak je izjavio da će ministri financija Zdravko Marić i zdravstva Vili Beroš održati sastanak s veledrogerijama o dugovima za lijekove te da će im određena sredstva biti isplaćena u sljedećim danima. Predstavnici veledrogerija prošlog su tjedna upozorili na mogućnost ograničavanja opskrbe lijekova, a tijekom jutra Medika je u potpunosti obustavila isporuku svim bolnicama osim one u Lovranu.

Dug u zdravstvu je 6,5 milijardi kuna, a od prosinca on je narastao za više od 900 milijuna kuna, što je oko četiri posto državnog proračuna. Iz Medike su danas poručili kako neće isporučivati lijekove bolnicama koje ne poštuju zakonske rokove plaćanja od 60 dana.

“Dug prema našoj veledrogeriji narastao je na više od dvije milijarde kuna. U ovom kvartalu isporučili smo robu u vrijednosti od oko milijardu kuna, a platili su nam najviše sto milijuna kuna”, poručio je predsjednik uprave Medike, Jasminko Herceg. Na to je reagirao premijer.

“Svako malo veledrogerije, kada dođe neki važan termin, bilo Božić bilo Uskrs ili datum izbora, složno krenu tražiti sredstva koja im se trebaju platiti. Mi smo o tome razgovarali, ministri financija i zdravstva će s njima održati sastanak i bit će im isplaćena određena sredstva u sljedećim danima”, prenosi Plenkovićeve riječi N1. “Nisam ja tu računovođa da s njima govorim o preciznom datumu doznake”, dodao je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali