Pismo javnosti: Ne klečim pred judama i sotonom

'Dragi Prijatelju, više nisam ravnatelj OŠ Petra Zrinskog. Pred judama i sotonom ne klečim. Klečim pred dragim Bogom i dobrim ljudima.

26.12.2011.
15:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ravnatelj Osnovne škole Petra Zrinskog u Zagrebu, poznat po 'ukrašavanju' škole plakatima haaških optuženika Gotovine i Markača te popratnoj izjavi - 'Roditeljima kojima se to ne sviđa, mogu preseliti u Srbiju', smijenjen je s te funkcije. O smjeni je ravnatelj Krešimir Mihajlović kolege ravnatelje i medije obavijestio e-mailom s naslovom 'Čistka Kukuriku: Smijenjen ravnatelj škole u Krajiškoj u kojoj su bile slike generala', koji glasi:

'Dragi Prijatelju, više nisam ravnatelj OŠ Petra Zrinskog. Pred judama i sotonom ne klečim. Klečim pred dragim Bogom i dobrim ljudima. Molim te pusti moju poruku u Mrežu'.

O smjeni odlučio školski odbor, ne ministarstvo

Ravnateljevu interpretaciju da je smijenjen zbog dolaska Kukuriku koalicije na vlast demantirali su u Gradskom uredu za obrazovanje, te potvrdili da je kontroverzni ravnatelj smijenjen odlukom školskoga odbora. Riječ je o redovnoj proceduri izbora, odnosno reizbora ravnatelja nakon isteka mandata, a nikakvom političkom činu, tvrde u Uredu. Uostalom, ravnatelja škole imenuje i razrješava dužnosti školski odbor, a ne Ministarstvo obrazovanja.

"Iako je Mihajlović poslao dobrom dijelu ravnatelja i kolega poruku o tome da je smijenjen, mi ne znamo ništa jer nismo službeno obaviješteni", kazala je za Vjesnik zamjenica pročelnika Gradskog ureda Božica Šimleša.

Inače, u reizboru Mihajlović nije dobio niti jedan od sedam mogućih glasova članova Odbora, koji je izabrao novu ravnateljicu škole.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali