Play ponuda

PETRINJAC ODLUČIO PROGOVORITI O DUMBOVIĆU: / 'Lokalni šerif; Mora biti kako on kaže ili ne može biti drugačije'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Darinko Dumbović je kazao kako bi on sve one koji kradu, a pogotovo u vrijeme prirodne katastrofe, slao na Goli otok

5.2.2021.
8:23
Zeljko Lukunic/PIXSELL
Play ponuda

"Kada je tata postao gradonačelnik, sinu i snahi je sinula ideja - pa da, osnovat ćemo firmu koja će poslovati s gradskim firmama. A bavit ćemo se poslom kojim su se inače bavile one, samo će to sada prepustiti nama. Genijalna ideja. Na naš račun. Zatim se dogodio potres i opseg posla drastično se povećao.

Petrinji trebaju skele, sin ima, treba i zaštitna oprema i maske, opet sin i snaha uskaču, doduše ne proizvode, nego jeftino kupe u BiH pa prodaju gradu Petrinji, jer tata je gradonačelnik. Sve može. Ako ne dobiju na natječaju, postaju podizvođači. I opet sve ostaje u obitelji. A oni koji ne plate da dobiju gradski posao, koji ukažu na korupciju - oni kod nas, umjesto da ih slavimo kao heroje, izvuku deblji kraj", sve je to rekao anoniman izvor za Provjereno.

Image
'NEIZGLASAVANJE ZAKONA O OBNOVI JE NAJSRAMOTNIJA STVAR NA SVIJETU'; Dumbović: /

'Katastrofa, kakva je to poruka za čovjeka na Banovini?'

Image
'NEIZGLASAVANJE ZAKONA O OBNOVI JE NAJSRAMOTNIJA STVAR NA SVIJETU'; Dumbović: /

'Katastrofa, kakva je to poruka za čovjeka na Banovini?'

Lokalni šerif

"Ne možeš im prići. Ne može nitko tu doći osim Titan Commercea. Tu u gradu ne može nitko obavljati sve osim tri firme. Lokalni šerif. Znači, mora biti kako on kaže ili ne može biti drugačije", dodaje anoniman izvor.

Jedna od tih spomenutih tvrtki koje neprestano dobivaju poslove s gradskim tvrtkama, Titan Commerce, u vlasništvu je sina i snahe gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića. "Zna se unaprijed dvije tri godine tko će što raditi. I da ide javni natječaj, da ide sve znači. Sve se zna. A naravno izbjegavaju te javne natječaje. Idu toliko iscjepat posao da ne ide javni natječaj", pojašnjava tajni izvor.

Sin i snaha gradonačelnika zarađuju direktno od gradskih tvrtki, a nakon potresa angažman se povećao. "Sve! I zaštitnu opremu i maske i usluge prijevoza, usluge rada strojeva. Adaptacije razne. Ama baš sve. I to se ne pita koliko košta, znači koliko ti treba para donesi", govori tajni izvor za emisiju Provjereno.

Sve bi poslao na Goli otok

Dobivaju brojne gradske građevinske radove po uhodanom modelu. "Ako bi sad bilo sumnjivo nama, građanima ili nekome da Titan Commerce dobiva sve poslove, znači angažiraju neku drugu firmu. Ta druga firma je izvoditelj radova, on je kao proizvođač, a u biti i je izvođač samo što ne piše da je izvođač", naglašava.

Ljubavnih problema, kaže Dumbović, nema, ali je nizao probleme koje ima u gradu nakon katastrofe. Na upit kako to baš tvrtka prije u vlasništvu snahe, a sad sina dugi niz godina posluje s gradskim tvrtkama dok paralelni neki poduzetnici kažu da ne mogu raditi te iste poslove, Dumbović je rekao: "Vidite koliko je tih. Svi su se mogli javiti na natječaj, ama baš svi. Dođite do istine", istaknuo je Dumbović.

Darinko Dumbović je kazao kako bi on sve one koji kradu, a pogotovo u vrijeme prirodne katastrofe, slao na Goli otok. Ali sam na njemu da opet postoji, uvjeren je, ne bi završio. "Nema šanse da se nešto ustanovi. Nema teoretske šanse", jasno je istaknuo Dumbović.

Play ponuda
Play ponuda