Bivša vršiteljica dužnosti gradonačelnice Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, za N1 je opisala primopredaju vlasti iz svoje perskeptive.

 "Bio je to doista kolegijalan razgovor, kakav i treba biti, prošli smo vitalne teme za kvalitetu života u Gradu Zagrebu, s posebnim naglaskom na financije", rekla je Pavičić Vukičević, dodajući kako svim novoizabranim čelnicima želi puno uspjeha i sreće.

Osvrćući se na kampanju istaknula je kako ponekad znaju pasti i teže riječi, ali nakon izbora kreće otvoreni razgovor i rješavanje problema.

'Svi su prošli postupak javnog natječaja'

"U kampanji se mnogo toga zna reći što ne stoji, iskoristit ću priliku da kažem da u Gradskoj upravi Grada Zagreba ne radi nitko tko nije prošao postupak javnog natječaja, da je to postupak koji traje šest mjeseci, u kojem se provjeravaju i diplome i drugi dokumenti i da je to postupak koji će morati poštovati i novi gradonačelnik", rekla je Pavičić Vukičević.

O Troskotu: Od takvih velikih riječi moram priznati da dobijem fizičku reakciju

Govoreći o financijama Grada Zagreba, Pavičić Vukičević je rekla da grad jest u dugu, ali da nema govora o pet milijardi kuna, što je ranije rekao Zvonimir Troskot. "To me podsjeti da mi je vrijeme za političku mirovinu, jer od takvih velikih riječi moram priznati da dobijem fizičku reakciju", rekla je Pavičić Vukičević.

Uzela 6+6, pa malo o novoj karijeri

Otkrila je i što će dalje, nakon što nije izabrana za gradonačelnicu. "Ja sam dosad svake četiri godine mijenjala i radno mjesto i lokaciju rada. Otvorila sam tu mogućnost 6+6 mjeseci kao dužnosnik", rekla je Pavičić Vukičević.

Upitana za angažman na Kineziološkom fakultetu, rekla je da će se to tek vidjeti. "Radilo se samo za priznavanje kvalifikacije, nije to još radno mjesto", rekla je Pavičić Vukičević.