Play ponuda

Pao server, izvanredno stanje u bolnici

shimmer fallback

Zadarska Opća bolnica od nedjelje ne može normalno funkcionirati zbog teškog tehničkog kvara koji je im je praktički onemogućio rad!

17.11.2014.
13:04
Play ponuda

Zadarskoj bolnici u nedjelju otkazao je server na Centralnom informatičkom sustavu o kojemu ovisi rad bolničkih službi. Zato je onemogućena komunikacija između odjela, konzilijarna dijelatnost, izdavanje otpusnih pisama, točnije sva informatička i pisana djetalnost, a u laboratoriju za vađenje krvi i urina sve se piše ručno.

"Na žalost, točno je, bolnica trenutno funkcionira kao prije dvadeset godina, sve se radi ručno. Ako treba, radit ćemo noćas do ponoći kako bi ispisali sve nalazi. Sva sreća je da nam CT i ultrazvuk normalno rade, snimaju iako to ne mogu ispisivati", kazao je za Zadarski.hr dr. Robert Karlo, pomoćnik sanacijske upraviteljice zadarske Opće bolnice Marijane Mrčele.

Iako su bolnički informatičari problem u nedjelju pokušavali riješiti sami, to nije bilo moguće jer je kvar prevelik pa su u pomoć hitno pozvani informatičari iz Splita. Kvar na serveru se pokušava otkloniti, a kako je do njega došlo, nije poznato.

http://www.zadarski.hr/vijesti/clanak/id/1860/izvanredno-stanje-u-zadarskoj-bolnici-zbog-pada-servera-sve-se-radi-rucno-dr-karlo-radit-cemo-cijelu-noc-ako-treba-da-ispisemo-sve-nalaze

Play ponuda
Play ponuda