Play ponuda

Pankretićeva fotelja jeftinija 20 milijuna kuna

shimmer fallback

Najam prostora Ministarstva regionalnog razvoja godišnje je državu stajao više od 20 milijuna kuna.

13.5.2010.
11:43
Play ponuda

Dosadašnje sjedište MORH-a i Glavnog stožera Oružanih snaga na Trgu kralja Petra Krešimira IV od sada će biti sjedište Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Naime, ministar Božidar Pankretić potpisao je ugovor s kolegom Brankom Vukelićem o preuzimanju prostora. Vukelić će MORH, pak, kako je i najavljeno, preseliti u prostore bivše vojarne Croatia u Novom Zagrebu. Pankretić kaže kako je preseljenje nekih ureda već počelo, a plan cjelokupno preseljenje trebalo bi završiti do kraja ljeta.

Sjedište ministra Pankretića sada je u Babonićevoj ulici na sjeveru grada, dok su gotovo sve njegove uprave rasute po drugim lokacijama. Kao razlog selidbe Pankretić navodi troškove i funkcionalnost.

"Ministarstvo regionalnog razvitka dosad je djelovalo na desetak lokacija, pri čemu smo za neke morali plaćati i najam. Osim što ćemo lakše funkcionirati na jednom mjestu, smanjit ćemo troškove proračuna", kaže Pankretić.

Prostor u kojem se do sada nalazio stajao je oko 2 milijuna kuna mjesečno, što znači da je najam njegovog Ministarstva državu godišnje stajao 20 milijuna kuna.

Uz Pankretića će u dosadašnjem MORH-u ostati i Vojno-sigurnosno obavještajna agencija. "Sada ću biti pod stalnim nadzorom vojne službe", našalio se Pankretić za Jutarnji list.

Prethodni članci:

arti-201004240210006

arti-201004120447006

arti-201002240602006

Play ponuda
Play ponuda