NIKAD RIGOROZNIJE KONTROLE

OVAJ VIKEND POLICIJA JE BEZ MILOSTI: Osobito će kontrolirati jednu stvar koju ne radi baš nitko…

Policija će ovog vikenda kontrolirati promet svim raspoložoivim snagama.

I ovog vikenda, policija će ponovno nadgledati prometnice i prekršitelje i to na području cijele zemlje, prenosi Dnevnik.hr.

POLICIJA POJAČAVA KONTROLE: ‘Imamo posebne uređaje koji prepoznaju neosigurana i tehnički neispravna vozila!’

“Radit će se najviše što se može raditi. Sve će se moguće policijske snage angažirati oko smirivanja sigurnosti cestovnog prometa, znači da probamo sve o skupa dovesti u nekakve prihvatljivije okvire”, kaže Miron Huljak iz odjela Sigurnost cestovnog prometa MUP-a

Gore jedino dvije zemlje

Iako je ova godina što se broja prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama u odnosu na prošlu godinu bolja situacija nije ni malo sjajna, do današnjeg dana na hrvatskim prometnicama život je izgubilo 245 osoba. Na milijun hrvatskih stanovnika, u 2015. godini u prometu su poginule 82 osobe što Hrvatsku smješta na treće mjesto crne statistike. Najmanje poginulih ima Švedska, 27, a najviše Rumunjska i Bugarska s 95.

Biranja neće biti, policija će zaustavljati i provjeravati, apslolutno sve. Ovog vikenda naglasak će biti stavljen na putnike koji sjede na stražnjim sjedalima.

“Ciljamo prometne prekršaje zbog kojih ljudi najteže stradavaju sad će biti alkohol, brzina i nešto vrlo bitno, a to je vrlo bitno vezanje pojasom na stražnjim sjedalima. Policija neće biti stacionirana na jednom mjestu cijelu noć, nego će fluktuirati s mjesta na mjesto, radimo zajedno s interventnom policijom, s temeljnom policijom znači sve što imamo i svi uređaji su na terenu“, kaže Huljak.

Bez ove godine, život je na prometnicama u posljednjih 10 godina u Hrvatskoj izgubilo 4 tisuće 706 osoba.

Povratak na Net.hr