ZANIMLJIVO PUTOVANJE

OTKRIVAMO SRAMOTAN GAF: Hrvatske ceste putnike usmjeravaju u državu koja ne postoji!

Na prometnim putokazima Hrvatskih cesta, koje se nalaze na državnoj cesti od Osijeka prema Erdutu, putnici se usmjeravaju u državu koja više ne postoji – Srbiju i Crnu Goru.

Prije nekoliko dana bilo je točno deset godina otkako je nakon razdruženja državne zajednice Srbije i Crne Gore, 5. lipnja 2006. ta država prestala postojati, a Srbija i Crna Gora postale su samostalne. No, u Hrvatskim cestama to još uvijek ne znaju!

cesta osijek-erdut, kratica sicg

Iako je ta država trajala kratko, od 4. veljače 2003. do 5. lipnja 2006., dakle tek nešto više od tri godine, Hrvatske ceste produžile su joj vijek sve do danas. Naime, na državnoj cesti od Osijeka prema Erdutu gdje je prijelaz prema Srbiji, na više prometnih putokaza uzduž te prometnice, uz oznaku Bogojeva, prvog mjesta na ulasku u Srbiju, stoji kratica te bivše države, SCG. Umjesto nje, pak, trebala bi stajati nova oznaka zemlje u koju putnici ulaze koja je danas SRB.

cesta osijek erdut, kratica sicg

 

Spomenutu cestu, kao i druge ceste u nadležnosti Hrvatskih cesta, u Osječko-baranjskoj županiji održava tvrtka Cesting, i za te usluge račun ispostavlja Hrvatskim cestama, a ondje, očito, već deset godina nitko nije saznao da državna zajednica Srbije i Crne Gore, kao ni oznaka SCG, više ne postoje, pa vozače usmjeravaju u državu koje nema.

cesta osijek-erdut, kratica sicg

Povratak na Net.hr