Ostojić: Gay turisti su dobrodošli u Hrvatsku

Na hrvatskom Jadranu i u Zagrebu u prvih pet mjeseci ove godine bilo je 1,8 milijuna turista i 6 milijuna noćenja, što je 9 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.

Prve podatke sustava turističkih zajednica ministar turizma Veljko Ostojić danas je ocijenio izvrsnim.

Ministar je o tim rezultatima govorio nakon konferencije za medije Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) sazvanoj u povodu imenovanja predsjednika UHPA-e Borisa Žgombe predsjednikom Europskog udruženja putničkih agencija (ECTAA).

Rezultati za svibanj i prvih pet mjeseci ove godine su dobri unatoč nešto lošijem vremenu i rasporedu blagdana koji baš nisu ‘išli na ruku’ predsezoni, ministar je istaknuo i da stanje bukinga za glavni dio i posezonu daje optimizam da bi ova godina u hrvatskom turizmu mogla financijski biti za 3 do 5 posto bolja od lanjske, piše HRT.

Na novinarski upit na konferenciji UHPA-e što misli o gay turizmu u Hrvatskoj, a uoči splitskog gay pridea, ministar je odgovorio kako hrvatski turizam nema nikakvih ograda prema tome te kako vjeruje da se populacija tih turista u Hrvatskoj dobro osjeća, dobrodošla je i nema razloga da bude drugačije. Nada se i da će splitski gay pride proći bez problema.

Povratak na Net.hr