OPET ODGODILI SUĐENJE U AFERI FIMI MEDIA: / Sanader završio na operaciji, a Barišić i Pavošević imaju druge zdravstvene probleme

Ivo Sanader je na dan ročišta bio na operaciji kralješnice, dok Mladen Barišić i Branka Pavošević boluju od zasad neutvrđenih bolesti te se nisu pojavili na novom ročištu,

1.9.2020.
13:52
Ilustracija: Sanjin Strukić/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novo ročište za aferu Fimi media više je izgledalo kao upis bolesnika na bolničkom odjelu, nego kao sudski postupak. U ponedjeljak, desetak minuta nakon početka, sutkinja Irena Kvaternik odgodila je raspravu, jer se u sudnici nisu pojavili bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, Mladen Barišić i Branka Pavošević, zbog toga što imaju zdravstvenih problema, javlja Večernji.

Naime, Sanader je 24. kolovoza završio u KB Sestara milosrdnica, gdje je točno na dan ročišta podvrgnut operaciji kralježnice. Za oporavak bi mu trebalo desetak dana, nakon čega će iz bolnice otići u toplice na barem tri tjedna. Mladenu Barišiću su liječnici 27. kolovoza otkrili da boluje od neutvrđene bolesti koja mu uzrokuje jake kronične bolove te su mu preporučili strogo mirovanje. Zbog njegovih je zdravstvenih tegoba odgođena i posljednja sudska rasprava u srpnju. Branka Pavošević je, pak, na liječničkim pregledima od 15. srpnja, također zbog neutvrđenih zdravstvenih problema.

Vještačenje raspravne sposobnosti

Iako je suđenje u aferi Fimi media ušlo u svoju završnu fazu prije nekoliko mjeseci, nikako da se završi zbog silnih odgoda. Zbog toga je sutkinja Kvaternik otkazala i ostale rasprave u ovom tjednu na kojima se troje optuženika trebalo očitovati o zadnjim izmjenama optužnice, odnosno nadopuniti svoju obranu. Sljedeća rasprava bi se, ako svi budu živi i zdravi, trebala održati 1. listopada, kada će se čitati dokumentacija pristigla u spis, a među njima bi trebali biti i liječnički nalazi troje optuženika. Ako se tada ne pojave na raspravi, sud bi trebao naložiti vještačenje, kako bi se utvrdila njihova raspravna sposobnost.

Presuda je već trebala biti donesena

Iako se očekivalo da će presuda biti donesena prije ljeta, zbog kroničnih problema sa zdravljem Ive Sanadera i iznenadnog razbolijevanja sve se otegnulo na jesen. Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije je preminula, no njena tvrtka, uz HDZ i dalje sjedi na optuženičkoj klupi. Od fizičkih osoba, osim nabrojanog trojca, optužen za izvlačenje 70 milijuna kuna iz državnih poduzeća je i bivši stranački glasnogovornik, Ratko Maček.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali