Čuvajte se ako putujete

OPASNOST PO ŽIVOT: Zbog olujnih vjetrova Meteoalarm proglasio crvenu uzbunu

Zbog olujnih vjetrova, DHMZ proglasio je najviši stupanj pripravnosti za Kvarner i Velebetski kanal.

Za zahlađenjem dolaze i olujne bure, koje će osobito biti snažne na sjevernom Jadranu

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu” piše u upozorenju Meteoalarma za Kvarner i Velebetski kanal.


Za Istru i kvarnernsko priobalje progglašen je narančasti alarm, dok je za ostatak jadranske Hrvatske proglašen drugi, žuti stupanj

NEVRIJEME U SLAVONIJI: ‘Štete su ogromne, vjetar je čupao drveće i nosio krovove’

Zahleđenje, mogući grmljavinski pljuskovi

Osim olujnih vjetrova uz obalu, u Hrvatskoj sutra možemo očekivati umjereno i pretežno oblačno, vjetrovito i razmjerno svježe vrijeme. Povremeno kiša, osobito u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj te u Dalmaciji gdje može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar.

Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, osobito podno Velebita, a na južnom dijelu do sredine dana jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura većinom od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 23 °C. Najviša dnevna od 18 do 23, u gorju mjestimice i malo niža, a na Jadranu između 23 i 28 °C.

asdfasdfasdf1

 

Povratak na Net.hr