Crobarometr

NOVI OMJER SNAGA: SDP nakon 20 mjeseci ispred HDZ-a

Nakon parlamentarnih izbora SDP uživa potporu 29 posto birača, HDZ 28,2, a Most 19,1  posto birača, pokazuje istraživanje Crobarometr za studeni.

SDP trenutačno nakon izbora uživa potporu 29 posto birača, a od kolovoza je potpora u stalnom rastu. Zapravo, nakon ožujka 2014. prvi puta ta je stranka prvi izbor među biračima. HDZ je pak trenutačno s potporom od 28,2 posto birača, a upravo od kolovoza ta stranka gubi malo po malo potpore, pokazuju rezultati istraživanja Crobarometar koje je objavila Nova TV.

Most je pak iza izbora s trenutačnom potporom od 19,1 posto, što pobliže i odgovara rezultatima izbora te opcije. I oni su doživjeli u tri mjeseca najveći skok od primjerice 4,9 postpore potpore koje su uživali u listopadu. No, Most vidljivo je nije najvećim dijelom naštetio niti SDP-u niti HDZ-u već svim ostalim strankama i nedlučnim biračima.

Stranke koje su “preživjele” izbore

Od ostalih stranka Živi zid trenutno uživa potporu od 3,8 posto, Bandic Milan 365 je na 2,3 posto potpore birača. IDS ima potporu nakon izbora od 1,7 posto, HSS-ova trenutačna potpora je 1,4 posto, a HNS-ova potpora je 1,2 posto.

Crobarometar

ORaH koji nije ušao niti u Sabor trenutačno uživa potporu od 1,2 posto među biračima. Ostale političke opcije dobivaju 6,1 postpore potpore, a neodlučnih je 6 posto birača, pokazuje Crobarometar za studeni koje je objavila Nova TV.

Terensko istraživanje provodilo u vremenskom trajanju od 8. do 20. studenog na uzorku od 966 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Istraživanje je obuhvatilo većim dijelom prve dane nakon izbora od kojih je prošlo 3 tjedna, a trendovi rasta ili pada potpore kod tri vodeće stranke u prosincu i sljedećim mjesecima bit će puno realniji.

PETROV O MOGUĆIM NOVIM IZBORIMA: Ako će nas građani kazniti jer ne trgujemo već nudimo jasan plan, neka nas kazne

POLAKO ALI SIGURNO: Sedam od osam manjinaca potpisalo podršku Milanoviću

PUSIĆ O KOALICIJI S PRGOMETOM: “Polako, nitko se još ništa nije dogovorio”

 

Povratak na Net.hr