Doslovce se gušili

OGORČENI PUTNICI: Satima su se vozili kao sardine, a kad bi se otvorila vrata…

Na relaciji od Zagreba do Vinkovaca putnika je u subotu bilo za četiri vagona, a vozila su samo dva. Putnici bi skoro poispadali van kada bi se otvorila vrata. Bili su ogorčeni.

Putnici koji su u subotu putovali iz Zagreba prema Vinkovcima, tri i pol sata vozili su se u dva vagona, kažu, stisnuti kao sardine, pišu 24sata.

Iako su iz HŽ-a najavljivali kako će za produženi vikend vlakovi voziti s više vagona, pogotovo prema Slavoniji, to se ipak nije ostvarilo, kažu putnici.

Čitateljica 24sata je vlak čekala na postaji u Dugom Selu. Iako su joj uredno prodali kartu, u njega se jedva ukrcala s trogodišnjim djetetom.

Doslovce se gušili

“Ljudi su stajali na vratima, jedva su se pomaknuli da dijete i ja uđemo. To je bila takva masa ljudi, doslovce su se gušili, nije bilo zraka. Nismo se mogli pomaknuti, nisam dijete mogla uzeti u naručje. Na sljedećim stanicama putnici se više nisu mogli ukrcati, morali su čekati drugi vlak. Kondukter se ispričavao, a preda mnom je zvao šefa koji mu je rekao kako to nije njegov problem i neka se snađe. Ne mogu vjerovati da prodaju toliko karata, a nemaju mjesta. Ja svoju nisam dala, vratit će mi novac, jer ja nisam dala novac za ovakvu uslugu”, kaže putnica.

“Ovo je sramota! Tako sam ljuta! Ovakvo nešto još nikad nisam doživjela, inzistirat ću od HŽ-a da mi vrati novac za kartu”, ogorčeno prepričava putnica situaciju koju je doživjela putujući vlakom prema Slavoniji.

Kako je moguće da prodaju toliko karata, a ne osiguraju mjesta za prijevoz, pitali su novinari 24sata u HŽ- u, ali odgovora do zaključenja novina nije bilo.

 

Povratak na Net.hr