ODGOVOR HASANBEGOVIĆU: / Novinari izlaze na ulice, najavili i posjet ministru

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) na Dan slobode medija u utorak, 3.

26.4.2016.
15:45
24sata/PIXSELL, Zeljko Hladika

"Kao odgovor na desant na medije u režiji aktualne vlasti i Ministarstva kulture, na Dan slobode medija 3. svibnja u 9.45 sati organizira se okupljanje ispred Novinarskog doma te prosvjedna šetnja preko Savske i Vodnikove do Ministarstva kulture. Kao izraz podrške novinarstvu kao javnom dobru, Ministarstvo kulture upozorit ćemo na Opću deklaraciju o ljudskim pravima i Ustav Republike Hrvatske. Ponesite olovke za kojima više nećete žaliti, trebat će nam", objavljeno je na Facebook profilu HND-a.

U sklopu obilježavanja Dana slobode medija HND organizira i međunarodnu konferenciju o slobodi medija, dodjelu novinarskih nagrada te Skype konferenciju o slobodi medija.

Svjetski dan slobode medija obilježava se svake godine 3. svibnja od 1993. godine, kada ga je proglasila Glavna skupština UN-a, s ciljem podizanja svijesti o važnosti medijskih sloboda i njezinih temeljnih načela.

Obilježava se na godišnjicu Windhoeške deklaracije, izjave o načelima slobodnih medija koju je sastavila skupina afričkih novinara 1991. godine u Windhoeku u Namibiji, s jedinstvenom vizijom - zaštititi temeljna prava slobodnog tiska.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali