banner

ŠEFICA U IZOLACIJI

ODGOĐENA SABORSKA RASPRAVA O IZVJEŠĆU DORH-A: ‘Bez glavne državne odvjetnice nema smisla raspravljati’

Iz DORH-a je ranije danas stigla informaciju da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj – Šipek pozitivna na koronavirus, nalazi se u obveznoj izolaciji i nije u mogućnosti sudjelovati na sjednici Hrvatskog sabora

Saborska rasprava o izvješću o radu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske za 2019., koja je bila planirana za četvrtak, odgađa se do povratak glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek iz izolacije, izvijestio je u srijedu potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Iz DORH-a je ranije danas stigla informaciju da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj – Šipek pozitivna na koronavirus, nalazi se u obveznoj izolaciji i nije u mogućnosti sudjelovati na sjednici Hrvatskog sabora.

ZARAZILA SE I GLAVNA DRŽAVNA ODVJETNICA: Zlata Hrvoj-Šipek pozitivna na koronavirus

Oporba: Pričekajmo da ozdravi

Bez nje nema smisla raspravljati o radu DORH-a, rekao je SDP-ov Arsen Bauk. S njim se složio i ostatak oporbe koja je tražila da se ta točka raspravi čim prije te odlučila pričekati da glavna državna odvjetnica ozdravi.

Zbog svega otkazana je i sjednica saborskog Odbora za pravosuđe, na kojoj je Hrvoj-Šipek u srijedu trebala podnijeti izvješće o radu DORH-a u prošloj godini, te na kojoj se trebao raspraviti prijedlog oporbe o osnivanju istražnog povjerenstva koje je inicirano nakon curenja informacija u “aferi Janaf”.

DORH NA PROSJAČKOM ŠTAPU: Za snimanje imaju staru opremu koja se kvari, voze se autima iz 1995., a imaju problem i s prostorom

Povratak na Net.hr