Play ponuda

ODBORI ZAGREBAČKE GRADSKE SKUPŠTINE: / Smjena Nogala je sporna. Tko će odgovarati za nanesenu štetu?

Image
Foto: arhiva, Žarko Bašić / PIXSELL

"Iako sam na zadnjoj tematskoj sjednici prije mjesec dana upozorio zamjenicu gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević da ne iznosi optužbe o nadriliječništvu u Srebrnjaku bez osnove,

21.1.2020.
15:56
arhiva, Žarko Bašić / PIXSELL
Play ponuda

Matični odbori zagrebačke Gradske skupštine zaključili su u utorak da je nalaz Gradskog kontrolnog ureda o Dječjoj bolnici Srebrnjak nedostatan i nepotpun, da je smjena ravnatelja te bolnice Bore Nogala sporna i da je Upravno vijeće na čelu s Anom Stavljenić-Rukavinom suodgovorno za rad bolnice.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) priopćio je da su na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i Odbora za kontrolu izglasali zaključke koji nisu pravni, ali jesu politički udarac zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću vezano uz smjenu Nogala.

Image
TAJNI PLAN ZBOG KOJEG JE SMIJENJEN DR. NOGALO: /

Grad želi nove sadržaje na prostoru pod upravom bolnice; 'Ravnatelj je napravio tri grijeha'

Image
TAJNI PLAN ZBOG KOJEG JE SMIJENJEN DR. NOGALO: /

Grad želi nove sadržaje na prostoru pod upravom bolnice; 'Ravnatelj je napravio tri grijeha'

"Unatoč tome što Bandićevi i HDZ-ovi zastupnici čine većinu u svakom od dva odbora, nakon višesatne rasprave izglasali smo zaključke kojima se utvrđuje da je nalaz Gradskog kontrolnog ureda o Srebrnjaku nedostatan i nepotpun, da je smjena ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak sporna i da je Upravno vijeće, na čijem čelu je Ana Stavljenić-Rukavina, suodgovorno za rad te gradske bolnice", istaknuo je Tomašević.

Tko će odgovarati za štetu nanesenu ugledu gradske bolnice?

Rekao je da su u raspravi sudjelovali smijenjeni ravnatelj Nogalo, predsjednica Upravnog vijeća Stavljenić-Rukavina i gradski zastupnici.

"Iako sam na zadnjoj tematskoj sjednici prije mjesec dana upozorio zamjenicu gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević da ne iznosi optužbe o nadriliječništvu u Srebrnjaku bez osnove, jer time narušava ugled bolnice, sad smo dobili i najnoviji inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva po kojem nema govora o nadriliječništvu", naglasio je Tomašević.

Tko će odgovarati za štetu nanesenu ugledu gradske bolnice, tko će odgovarati za nepravdu učinjenu radnicima bolnice i tko će odgovarati građanima kojima je uništena vrijedna bolnica, pita Tomašević.

Play ponuda
Play ponuda