POTROŠAČI, POZOR!

NOVI SLUČAJ SALMONELE: Iz prodaje povučena smrznuta pileća prsa uvezena iz Tajlanda

Ministarstvo poljoprivrede danas je obavijestilo javnost o novom slučaju salmonele otkrivene u smrznutim pilećim prsima uvezenima iz Tajlanda.

Potrošači su obaviješteni o povlačenju s polica i opoziva s tržišta mesnog pripravka pod nazivom “Brzo smrznuta pileća prsa bez kože i kosti” zbog neispunjavanja kriterija sigurnosti hrane za mesne pripravke.

NOVI ZAPLET U AFERI SALMONELA: ‘Bakterija pronađena u našem mesu uopće nije na popisu opasnih za zdravlje!’

Proizvod pozitivan na salmonelu

Spomenuti mesni pripravak ima na etiketi podatke o sastojcima (“pileća prsa bez kože i kosti, sol min 1,2 %, LOT  0759208-02) s naznakom da ih je najbolje upotrijebiti do 26.7.2018. godine.

Proizvođač je Central Poultry Processing CO., LTD, Brend Centaco, Tajland, odobreni broj objekta TH07DLD, a proizvod na tržište stavlja Ledo d.d. iz Zagreba.

“Proizvod se povlači i opoziva s tržišta temeljem pozitivnog nalaza službenog uzorka uzetog u objektu za uskladištenje hrane životinjskog podrijetla u uvjetima kontrolirane temperature i prepakiravanje, odobrenog broja 392, subjekta u poslovanju s hranom BILLA d.o.o., na lokaciji Sv. Helena 160, 10382 Donja Zelina, na parametar Salmonella ser. Kentucky”, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

OPET SALMONELA U MESU, NAĐENA I E.COLI! Povučena pileća krilca i usitnjeno mljeveno meso

 

Povratak na Net.hr