VANDALIZAM U POLJU

NEVIĐENA DIVERZIJA U KRIŽEVCIMA: ‘Ovo je terorizam! Da su nekog ti dijelovi pogodili, bio bi mrtav’

Na području Križevaca nepoznati su počinitelji u klipove kukuruza postavili komade inoksa. Berbe su u punom jeku, a poljoprivrednici u strahu.

Posljednjih mjesec dana vlasnici silokombajna na širem području Križevaca žive u strahu. Nepoznati počinitelji u klipove kukuruza postavljaju komade inoksa, metala koji detektori suvremenih strojeva prilikom siliranja kukuruza ne prepoznaju i kad “nalete” na metal, dolazi do golemih kvarova, piše 24 sata.

‘Za ovo je odgovoran netko od konkurencije’

Siniši Bugarinu iz naselja Treme kraj Križevava, u razmaku od samo 20 dana, uništena su tri silokombajna. Na popravak strojeva dosad je potrošio 300.000 kuna.

‘Nemam drugu riječ osim da se radi o terorizmu’, rekao je Bugarin te dodao kako iza ovoga najvjerojatnije stoji netko od konkurencije.

 

Tvrdi da se za provedbu ovakvog plana mora dobro poznavati rad silokombajna novije generacije. Osim strojeva, mogu stradati i ljudi jer iz silokombajna, čiji se noževi okreću nevjerojatnom brzinom, poput gelera izlijeću komadi čelika koji mogu nekoga ozlijediti.

kombajn

NEĆEŠ, RAZBOJNIČE! Ove lopove pravda je stigla ekspresno brzo, uživajte u dozi karme

Silokombajn je oštećen i Alenu Bešteku iz Kuštana, nadomak Svetog Ivana Žabnog.

‘Radije bih da me netko istuče nego što uništava strojeve, što je još opasnije, dovodi i živote u opasnost. Komadi noževa koji se lome lete poput projektila. Da pogode čovjeka, ne bi preživio’, rekao je Beštek.

Šteta 60.000 kuna

 

Nakon što je već bio pri kraju s parcelom koju je uslužno silirao, osjetio je lom u silokombajnu marke Class Jaguar, a nove je noževe platio 60.000 kuna.

Sada njihovi strojevi, umjesto u polju, stoje u garažama mehaničara.

U tijeku su kriminalistička istraživanja, a podignuto je i nekoliko optužnica pri Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru. Kako piše 24 sata, slični slučajevi prošlih godina događali su se u Sloveniji i Italiji.

kombajn

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr