Neven Mimica odlazi iz Vlade na plaću od 20.000 eura?!

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica napušta Banske dvore! Prijeći će na radno mjesto u Europskoj komisiji koje je otprilike sedam puta bolje plaćeno nego njegova sadašnja pozicija.

Neven Mimica je predložen za hrvatskog člana Europske komisije, a resor će mu biti povjerenik za zaštitu potrošača. S njegovim se izborom složio predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, priopćila je Europska komisija u četvrtak.

“S radošću najavljujem imenovanje povjerenika iz naše 28. zemlje članice, Hrvatske. Neven Mimica je iskusan i predan Europljanin sposoban za davanje važnog doprinosa radu Europske komicije, pogotovo u kritičnom području zaštite potrošača”, rekao je Barroso, navodi se u priopćenju.

Barroso mu je dodijelio izuzetno važan resor, a bit će imenovan nakon što ga odobri Europski parlament.

Mimica zasad bez komentara

Na dužnost će stupiti danom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, dakle, 1. srpnja. Prema javno dostupnim podacima, osnovna plaća člana Komisije je čak 20.667,20 eura!

Iz Vlade su nam poručili da potpredsjednik Vlade Mimica na zamolbu šefa EK Barrosa neće službeno komentirati ovaj svoj transfer sve do službenog imenovanja početkom lipnja.

Povratak na Net.hr