Play ponuda

NET.HR DOZNAJE: / Ništa od odgode ovrhe malog Cesarea, majka Nina Kuluz mora ga predati njegovom ocu u Italiju

Image
Foto: PIXELL/YouTube

Zahtjev Nine Kuluz, majke malog Cesarea koji prema odluci suda mora biti predan ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju, da se ta ovrha djeteta odgodi, pravomoćno je odbijen.

31.7.2017.
13:01
PIXELL/YouTube
Play ponuda

Odluku je, kako doznajemo, donio Županijski sud u Zagrebu kojem se Nina Kuluz žalila nakon što je rješenje o odbijanju odgode ovrhe, odnosno predaje sina ocu, donio i Općinski sud u Splitu.

Odgoda ovrhe u jeku prosvjeda

Zahtjev za odgodom ovrhe podnio je odvjetnik Nine Kuluz još prošli mjesec u jeku prosvjeda na kojem su stotine ljudi došle dati podršku malom Cesareu i njegovoj majci. Iako je tada u Split po sina stigao i Alessandro Avenati dijete mu nije predano.

Image
TEŠKI TRENUCI MAJKE KOJA JE UJEDINILA GRAD: /

'Cesare je plakao, a ona samo što se nije srušila. Prvi put su Torcida i policija bili na skroz istoj strani'

Image
TEŠKI TRENUCI MAJKE KOJA JE UJEDINILA GRAD: /

'Cesare je plakao, a ona samo što se nije srušila. Prvi put su Torcida i policija bili na skroz istoj strani'

Nina Kuluz svog bivšeg supruga optužuje za nasilje, dok se ona sama, zbog činjenice da je pobjegla sa sinom od njega, našla pod optužbom za otmicu djeteta.

Sve sudske odluke do sada su bile na strani Cesareova oca, koji je, posjećivao svog sina u Splitu, pokušavajući izgraditi odnos s djetetom kojeg nije vidio više od pet godina. Međutim, Nina Kuluz tvrdi da njezin bivši partner nije ostvario kvalitetan kontakt sa sinom, te ga sada želi odvesti u Italiju iako dijete ne zna talijanski.

Je li moguć dogovor roditelja?

I dok mnogi roditelji daju podršku Nini Kuluz u Hrvatskoj, Avenati takvu podršku ima i od svojih sunarodnjaka u Italiji.

Sada, nakon što je rješenje kojim se odbija odgoda ovrhe pravomoćno, trebao bi uslijediti novi dogovor roditelja o predaji Cesarea ocu. Prema inicijalnom sudskom rješenju Nina Kuluz i Alessandro Avenati dobili su zajedničko skrbništvo nad Cesareom uz pravo majke da ga viđa svaki dan.

Play ponuda
Play ponuda