SPOR OKO PLAĆA DUŽNOSNIKA

‘NEKA SE ODLUČE JESU LI VLADAJUĆI ILI OPORBA’: SDP poručuje Mostu da neće podržati njihov amandman

Nakon spora HDZ-a i Mosta oko rasta plaća dužnosnika kao posljedice porezne reforme, Mostov Božo Petrov najavio je da će ‘arbitražu’ prepustiti saborskim zastupnicima. Večernji list piše da je pritom Most vjerojatno računao na podršku oporbe, posebice SDP-a, no oni poručuju – toga nema.

Iz SDP-a poručuju da neće pomoći Mostu da ‘glume oporbu’ jer su oni dio vladajuće koalicije i stoga trebaju prihvatiti odgovornost.

‘Sami ćemo podnijeti amandman, Most ga onda može podržati’

Rekao je to potpredsjednik Kluba SDP-a Siniša Hajdaš Dončić i dodao da Most i HDZ trebaju zajednički donijeti odluku o smanjenju plaće dužnosnika. Pritom se pozvao na Vladu Zorana Milanovića koja je već tri puta donosila sličnu odluku. SDP tako neće podržati ni Mostov amandman kojem je cilj spriječiti pripajanje poreznog USKOK-a Poreznoj upravi. Umjesto toga, SDP će takav amandman podnijeti sam, rekao je Hajdaš-Dončić.


Podsjetimo, na najave Bože Petrova o tome da će Most predložiti korekcije vezane uz dužnosničke plaće, predsjednik Vlade Andrej Plenković prošlog je tjedna rekao da je on ‘protiv demagogije i populizma’.

PLENKOVIĆ OTVORENO PROTIV MOSTOVOG AMANDMANA O PLAĆAMA: ‘Protiv sam demagogije’

SDP-ovci UPOZORAVAJU: ‘Bogatašima koji primaju plaću od 130 tisuća kuna HDZ će dati još 6000 kuna mjesečno!’

HDZ I SDP UJEDINJENI: Ne žuri im se mijenjati zakon koji bi dužnosnicima smanjio plaće

 

 

Povratak na Net.hr