NE OKUPLJAJTE SE NA PLAŽAMA I PARKOVIMA: / U ovom gradu dronovi snimaju one koji krše mjere

Stožer civilne zaštite Grada Rijeke je u cilju prevencije širenja zaraze koronavirusom, uz ophodnju operativnog sustava i Komunalnog redarstva, uspostavio još jedan nadzor, onaj dronovski

28.4.2020.
17:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Proteklog vikenda je u Rijeci zabilježen niz kršenja mjera Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Zbog toga je Stožer civilne zaštite Grada Rijeke, u cilju prevencije širenja zaraze koronavirusom, uz ophodnju operativnog sustava i Komunalnog redarstva, uspostavio još jedan nadzor, onaj dronovski.

Kako prenosi Riportal, ako se Riječani okupljaju na javnim površinama, osobito igralištima ili plažama, bespilotne letjelice Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke će ih kamerom "uhvatiti". Nadzorom dronovima omogućen je pregled javnih površina s ciljem identifikacija kršenja Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja.

Nema zezancije s dronovima

Iz Stožera podjećaju da zbog sprječavanja širenja zaraze nužno održavati socijalnu distancu, izbjegavati fizičke kontakte i grupiranja. To se odnosi i na sportske aktivnosti kao što su grupni sportovi ili korištenje zajedničke sportske opreme, što nije dopušteno.

Stožer apelira na savjest građana, posebno mlađe populacije te dodaju da će se prema prekršiteljima provoditi sankcioniranje, piše Riportal.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali