'Moj plan i program, kada pobijedim, bit će identičan, a to je da se beskompromisno i javno zalažem za prava građana', govori Kristina Ikić Baniček

Gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, koja nakon prvog kruga lokalnih izbora vodi, za N1 je komentirala rezultate. Najavila je kako se njezin plan neće puno mijenjati u odnosu na prvi krug.

"I dalje nastavljam otvorenu komunikaciju sa sugrađanima i dalje nastavljam s projektima koje sam započela. Sve ono što smo započeli, plus sve ono što je oštećeno u potresu, nastavljamo dalje”, rekla je.

'Ne idem s figom u džepu'

Na pitanje zašto je bolja kandidatkinja, kaže:

“Pa osim iz očitog razloga, zato što iza mene stoje konkretni rezultati i prema svojim Sisčanima i Sisčankama ne idem s figom u džepu. Ja ono što dogovorim ispunim, a ne kao HDZ koji još uvijek gradi autocestu prema Sisku od 2001., a o obnovi koja još nije ni počela, mogli bi posebnu emisiju samo o tome.”

“Moj plan i program, kada pobijedim, bit će identičan, a to je da se beskompromisno i javno zalažem za prava građana i da nas ne tretiraju kao građane drugog reda i da se beskompromisno nastavim javno boriti za sve ono što Sisak zaslužuje.”

O drugom krugu kaže:

“S obzirom na to kako je Sisak izgledao 2013., a Sisčani to jako dobro znaju, ne samo vizure, nego sam odnos prema ljudima, neki civilizacijski iskoraci su napravljeni u 8 godina i siugrna sam da nema povrtka na staro. Sisčani su davno pokazali da se znaju brinuti za sebe i da ne padajau na ucjene što HDZ radi.”

'Surađivat ću sa svima kojima je Sisak na srcu'

Govorila je i o incidentu na biralištu gdje je muškarac uzeo hrpu listića i krenuo zaokruživati:

“Ja bih više voljela da mediji propituju kako je moguće da birački odbor, u kojem sjedi petero ljudi, nije primijetio da je gospodin došao do njihovog stola, zgrabio papire i počeo zaokuživati. Nadam se da će biti ogovorni i znati da su tamo u službi građana, a ne neke političke stranke. Mislim da je i policija i sama istraga pokazala da nije došao s listićima nego je ispred nosa pet ljudi koji sjede u biračkom odboru uzeo te listiće.”

Naposljetku je govorila s kime će surađivati u Skupštini:

“Surađivat ću sa svima kojima je Sisak na srcu, koji ne gledaju osobne interese. Koje su to osobe, vrijeme će pokazati. Sigurna sam da će biti dovoljno pojedinaca koji će neke sitne razmirice ostaviti po strani, a interes Siska i građana ispred.”