NASTAVLJAJU SE PREGOVORI VLADE I SINDIKATA: / 'Nadam se da će ipak pokazati pravo lice'

24.2.2017.
9:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uoči sastanka predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić izjavio je novinarima kako očekuje da će pregovarači danas pokazati pravo lice i namjeru.

Želim i vjerujem da ćemo potpisati pregovarački protokol, ali i TKU na period na koji se dogovorimo kako bi to bio dobar zalog uspješnom socijalnom dijalogu i kako bi svi naši članovi, a i svi zaposlenici u javnom sektoru, bili sigurni, rekao je Babić.

Konačan početak pregovora

Predsjednik Školskog sindikata Preporod Željko Stipić očekuje nakon potpisivanja pregovaračkog protokola "konačan početak pregovora" o TKU-u. Odgovarajući na novinarski upit rekao je kako su unutar sindikalne scene razmirice sporedne i da će vjerovatno ostati i nakon pregovora, no da je bitno s Vladom riješiti problem.

Započinjanju pregovora nada se i predsjednica Sindikata u kulturi Ljubica Pilić iako dvoji da će biti dovršeni do 13. ožujka, kada istječe produžena primjena pravnih pravila za TKU.

Temeljni kolektivni ugovor za javne službe odnosi se na zaposlene u obrazovanju, znanosti, zdravstvu, socijalnoj skrbi i kulturi i obuhvaća oko 180.000 zaposlenika.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali