NASTAVAK PRIČE O RAZULARENIM BRITANSKIM VOJNICIMA U ZADRU: / U dvorištu kuće pokušali dohvatiti dječaka (3), njegov otac ih napao

Image
Foto: Pixsell

Veleposlanstvo Velike Britanije tvrdi da je pokrenuta istraga vezano uz niz incidenata britanskih vojnika u Zadru

3.7.2019.
8:45
Pixsell
Play logo

Nakon što su britanski padobranci, pripadnici britanskog ratnog zrakoplovstva Kraljevskih zračnih snaga prošlog tjedna sudjelovali u nizu incidenata u Zadru, gdje su došli na odmor iz Udbine nakon vojnih vježbi NATO-ovih snaga, iz Veleposlanstva Velike Britanije u Zagrebu poručili su da je navodno pokrenuta istraga, piše Slobodna Dalmacija. Doduše, iz Veleposlanstva nisu rekli hoće li izgrednici biti kažnjeni zbog svog ponašanja.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, od prošlog ponedjeljka do danas britanski vojnici su sudjelovali u dvadesetak javnih izgreda. Od toga da su urinirali na ulici, divljali u kafićima, da nisu plaćali račune do toga da su se vulgarno ponašali prema djevojkama, bili nasilni i narušavali javni red i mir. Za sada su petorica vojnika na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjena novčanim kaznama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRITANSKI VOJNICI VEĆ DANIMA MALTRETIRAJU ZADRANE: /

Pijani su i bahati, vulgarni prema djevojkama, ne plaćaju račune i mokre po ulicama

Image
BRITANSKI VOJNICI VEĆ DANIMA MALTRETIRAJU ZADRANE: /

Pijani su i bahati, vulgarni prema djevojkama, ne plaćaju račune i mokre po ulicama

Upali u dvorište privatne kuće

U međuvremenu su se dogodili novi incidenti, a jedan od incidenata koje su građani prijavili, ali policija na mjestu događaja nije zatekla počinitelje, dogodio se kada su četvorica pijanih ili možda drogirana vojnika upala u dvorište jedne privatne kuće u Petrčanima gdje je bio trogodišnji sin vlasnika. Jedan od vojnika pokušao je dohvatiti dijete, no u tom trenutku na njega je nasrnuo dječakov otac i zadao mu nekoliko udaraca. Britanski vojnici su tada otišli u nepoznatom smjeru.

"Tko zna što su oni htjeli s tim djetetom. Možda su se htjeli samo igrati, možda netko od njih kod kuće ima isto dijete i nedostaje mu, a možda su im namjere bile drukčije. Uglavnom, otac djeteta ih je napao i jednoga je dobro izudarao", rekao je predsjednik Mjesnog odbora Petrčane, Velibor Čubrić.

Napad na mlade Zadrane

Trojica 19-godišnjih Zadrana prijavila su policiji da ih je u noći s četvrtka na petak napala skupina pijanih britanskih vojnika dok su se zabavljali na Trgu pet bunara, ispred poznatog noćnog kluba. U tučnjavi do koje je došlo u 3.35 mladi Zadrani su na kraju zatražili pomoć liječnika koji su im utvrdili lakše tjelesne ozljede, a Britanci su pobjegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem incidentu koji je prijavljen u utorak, oko 9.30, britanski vojnici su navodno remetili red i mir na zadarskoj rivi. Policija ih nije zatekla na mjestu incidenta. Neki svjedoci tvrde da je jedan britanski vojnik nogom odvalio kameni stup na šetnici ispred crkve sv. Marije u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo