OKRŠAJ PRED KAMERAMA

NAPETO U OTVORENOM Kolarić napala Sanju Puticu iz HDZ-a: ‘Kojih 76 ruku imate, hajde, da vas čujemo!’

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno večeras su o mogućem razvoju zbivanja u tjednu političkog raspleta govorili Sanja Putica iz HDZ-a, Radimir Čačić, predsjednik Reformista, stručnjakinja za komunikacije Aleksandra Kolarić i ustavnopravni stručnjak Mato Palić.

Očekivano, odmah su se sukobile Kolarić i Putica. “HDZ blefira, da imate 76 ruku, vi biste ih pokazali”, rekla je Kolarić.

Istaknula je kako HDZ vjerojatno ima dovoljno ruku za rušenje premijera Tihomira Oreškovića, ali smatra da je priča o sigurnih 76 ruku veliki blef.

MILOŠEVIĆ NAKON SASTANKA VRHA HDZ-A: ‘Potvrdili smo Marića za mandatara, imamo većinu u Saboru’

LICITIRA SE SVOTAMA: Evo koliko bi Hrvatsku zapravo koštalo održavanje novih izbora ako padne Vlada

HDZ ruši premijera bez ikakvog valjanog razloga

“HDZ ima vrlo tanku poziciju, ruši vlastitog premijera bez ijednog validnog razloga”, dodala je Kolarić.

Naglasila je da je javni stav HSP-a AS da, ako SDSS stane uz HDZ, oni tu Vladu neće podržati. To je, smatra ona, samo jedan od razloga zašto HDZ neće uspjeti skupiti potrebnu većinu.

Dodala je i kako joj je zanimljivo što u medijima nema Drage Prgometa, što znači, kaže ona, da vjerojatno pregovara. “Kojih 76 ruku imate, hajde da vas čujemo, izvolite, 76 komada, da vas čujemo”, pitala je potom Puticu.

NI HDSSB NEĆE U PRESLAGIVANJE: ‘Političke stranke se moraju očistiti i proći katarzu kako bi novi sastav Sabora bio stabilniji’

otvoreno putica kolaric cacic palic

‘Ne dopuštam da znate bolje od nas’

Ona joj je odgovorila protupitanjem: “Jesam li ja ovdje na nekom ispitivanju? Vaši navodi i insinuacije o tome da vi bolje znate koliko tko ima i što se događa… ne dopuštam da znate bolje od nas, izravnih političkih aktera”, rekla je.

Nadodala je kako vjeruje da će se pronaći rješenje za međusobnu suradnju SDSS-a i HSP-a AS.

Kolarić je rekla kako se HDZ-ov kandidat za premijera, Zdravko Marić, ni po čemu značajnom ne razlikuje od sadašnjeg premijera, osim što bolje govori hrvatski jezik i što je imao neko iskustvo u javnom sektoru.

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Više od polovice građana želi na izbore, a najviše mandata osvojio bi SDP

‘Poruke Sinčića legitimne su za svakog samoubojicu’

Za Živi zid rekla je da ne nudi ništa više od anarhizma, a s njom se složio i Čačić. “Mi imamo 19 ljudi Mosta, dakle poruke nade, kojih se sad svelo na 12, i imamo jednog čovjeka nezadovoljstva, ogorčenja, anarhije, destrukcije, čija je jedina poruka – ne želimo ni lijeve ni desne”, rekao je Čačić za Ivana Vilibora Sinčića.

Nadodao je da je to legitimna poruka za svakog samoubojicu. “Ako se građani ove zemlje žele ubiti i ako žele da država nestane, onda je ta vrsta političke poruke dobar put”, dodao je.

SINČIĆ ODGOVORIO ČAČIĆU: ‘Ne pregovaram ni s kim jer se dogovara pljačka zemlje’

Procedura nakon pada premijera

Mato Palić pojasnio je proceduru koja slijedi ako padne premijer. “Ako se izglasa nepovjerenje premijeru Oreškoviću, onda cijela Vlada podnosi ostavku. Zatim počinje teći rok od 30 dana za preslagivanje.

Ako se to ne dogodi, predsjednik Sabora obavještava predsjednicu Grabar-Kitarović da nije došlo do formiranja Vlade i ona potom raspušta Sabor i raspisuje nove izbore.”

Sve o krizi vlasti u Hrvatskoj možete pročitati OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr