Play ponuda

TETA MALENOG CESAREA: / 'Djetetov otac imao je naputak da ga zgrabi i vodi. Sve institucije prisustvovale su tom zločinu'

Image

Osmogodišnji Cesare uskoro bi trebao doći u Moncalieri kraj Torina gdje ga čeka očeva obitelj.

19.6.2018.
17:06
Play ponuda

Nakon sedam godina, Cesare Avenati (8) danas je stigao u Italiju kamo ga je odveo otac nakon mučnih scena ovrhe na splitskim Pujankama koju je s grčem u želucu pratila čitava zemlja.

Cesare je oko 10 sati napustio Split u automobilu kojim je upravljao prijatelj njegova oca Alessandra. Taj automobil imao je policijsku pratnju sve Rijeke, a s dječakom je u autu, osim oca i njegova prijatelja, bila i psihologinja iz Rijeke koja govori talijanski. Oko 14:30 prešli su talijansku granicu.

Dječak se, piše Slobodna, putem do Italije smirio, a u Moncalieriju kraj Torina ga čekaju baka, teta i rođaci.

Očekuje se da će Nina Kuluz uskoro krenuti za Italiju jer ne postoje prepreke za njenih dolaskom u susjednu zemlju.

Image
MUČNI DETALJI DRAME U SPLITU: /

Malenog Cesarea su bosog ugurali u auto: 'Tata, nemoj mi to raditi! Tata, nemoj me voditi'

Image
MUČNI DETALJI DRAME U SPLITU: /

Malenog Cesarea su bosog ugurali u auto: 'Tata, nemoj mi to raditi! Tata, nemoj me voditi'

Nina Kuluz krenula prema Italiji

Odvjetnika Nine Kuluz, Mišo Živaljić, rekao je kako je i ona krenula prema Italiji jer se u srijedu mora tamo javiti policiji, kao što radi već dulje vrijeme. To je uejdno i neka vrsta garancije da više neće bježati.

'Nina je na putu jer se u srijedu mora javiti policiji u Torinu. Ne zna što će je dočekati kada dođe u Italiju i hoće li odmah moći vidjeti dijete', rekao je Živaljić za 24 sata.

On sam će, kaže, od sada raditi na tome da se promijeni zakon i pravilnik.

'Vidjeli smo svi koliko je ovo mučan postupak bio. Zbog toga želim da se sve promijeni i da djecu počnu vještačiti. Ona se moraju sama izjasniti s kim žele živjeti', rekao je odvjetnik Živaljić.

'Odluka o skrbništvu nikad nije trajna. Sve se još može promijeniti, ali to ćemo tek vidjeti. Nina je tražila skrbništvo nad djetetom u Italiji na osnovi toga što je godinama živjela s djetetom, ali ne znamo kako će oni to riješiti', dodao je.

Cesareova teta puštena

Vanja Kuluz, sestra Nine Kuluz kojoj je Općinski sud u Splitu danas ovršio sina Cesarea Avenatija, a koju je jutros nakon prosvjeda na Pujankama privela policija osumnjičivši je za neovlašteno snimanje, puštena je kući, te će večeras sa sestrom krenuti put Italije.

Vanja Kuluz je ocijenila kako ona ne može biti kazneno prijavljena za tajno snimanje koje se dogodilo u njezinom stanu u kojem ima prijavljenu adresu, te da je snimala svojeg nećaka uz odobrenje njegove majke, a na snimci se osim plača dječaka ne čuje nitko drugi od prisutnih na ovrsi. Kako je rekla, policiji je dobrovoljno pokazala sve snimke napravljene danas, jer nije imala što kriti.

"Policija mi je rekla da po njima nema nikakvog osnova za kazneno djelo, a zapisnik će proslijediti državnom odvjetništvu. Najstrašnije od svega je da oko snimke svi toliko angažirali, da ih više to smeta nego dječak koji plače, vrišti i otima se. Moja sestra svoje dijete nikada neće ostaviti, niti će od njega odustati. I dalje će se za njega boriti i pokušati ga vratiti", rekla je Vanja Kuluz.

Također je rekla je kako je poslije ovrhe sestra "malo došla sebi" i telefonski zvala dječakova oca Alessandra i slala mu poruke kako želi čuti svoje dijete, ali joj se on nije javljao i nije odgovarao na njezine poruke. Dodala je da večeras njih dvije kreću za Italiju gdje njena sestra ima obvezu javljanja svakih 20 dana policiji u Torinu, te će tom prilikom pokušati vidjeti Cesarea. Istaknula je da su joj nećaku već danas u Splitu prilikom ovrhe "punili glavu da se ne brine jer će s njim u Italiju i njegova majka", te da je zadnje što je dječak vikao kada je vidio svog djeda bio poziv "da ga spasi".

"To danas je bilo grozno. Cesare je izveden bos. Otac ga je razvlačio po sobi, pa po stanu i naposljetku po cijelom haustoru da bi ga na kraju ugurao u automobil. Imao je naputak da ga čvrsto zgrabi i vodi. To su ti koji vode računa o interesu djeteta. Tom zločinu su prisustvovale sve institucije savjetovavši pri tom oca kako da to što bolje izvede", ocijenila je Vanja Kuluz.

Mučne scene na Pujankama

Ranije danas, službenici Općinskog suda u Splitu predali su Cesarea Avenatija na skrb ocu unatoč tome što je dvjestotinjak Splićana u utorak prijepodne došlo podržati dječakovu majku Ninu Kuluz i pred zgradom u kojoj su živjeli majka i sin pokušavali onemogućiti njegovo odvođenje u Italiju.

Susjedi kažu kako je Cesareovo odvođenje bilo strašno i stresno jer je dječak vikao, bilo je toliko očito kako ne želi da ga odvajaju od majke, a tome svjedoče snimke njegovo odvođenja.

'Tata, nemoj mi to raditi! Tata, nemoj me voditi', vikao je dječak kojega su bosog izveli iz zgrade.

Play ponuda
Play ponuda