Najteži dani žene navikle na život u sjeni

Vesna Bandić je bila žena u sjeni. Na prste se mogu pobrojati njeni medijski istupi, suprugov posao je cijenila, ali je zapravo uopće nije interesirao. Iako je u početku Bandića pratila na službena putovanja, u zadnjih se desetak godina uz njega u javnosti gotovo nije pojavljivala.

Do trenutka kad su u nedjelju kasno poslijepodne na vrata stana pokucali policajci u civilu, baš ništa nije ukazivalo na to da će se upravo ta nedjelja pretvoriti u najteži dan u životima Vesne i Milana Bandića. Gradonačelnik je znao da je meta istrage, kažu da je očekivao policiju, ali kako je akcija Agram neočekivano počela ranije, baš u nedjelju, Bandićeve je uhvatila na krivoj nozi. Ponajviše Vesnu. Bandić ju je uvijek pokušavao zadržati, kako je znao reći, izvan politike i posla kojim se bavio.

Vesna Bandić je bila žena u sjeni. Na prste se mogu pobrojati njeni medijski istupi, suprugov posao je cijenila, ali je zapravo uopće nije interesirao. Iako je u početku Bandića pratila na službena putovanja, u zadnjih se desetak godina uz njega u javnosti gotovo nije pojavljivala. Gotovo da i nema fotografije para u javnosti, osim ako nisu pozirali fotografima za potrebe kakvog intervjua, piše Jutarnji list.

Studentska ljubav

Vesna i Milan Bandić upoznali su se dok je Bandić bio brucoš na Fakultetu političkih znanosti, a ona je taman bila završila Školu primijenjene umjetnosti. Po zanimanju je dizajnerica, no nikada nije radila u struci jer se nedugo nakon mature zaposlila u projektnom birou TPK. Upravo je ona, smatra se, razlog zašto je Milan Bandić uopće ostao u Zagrebu i nije se nakon studija vratio u rodnu Hercegovinu.

O njihovu odnosu, osim uljuđenih, ispoliranih intervjua uoči Bandićeve predsjedničke kandidature 2009. godine, ne zna se puno. Razveli su se 1993., a ponovno oženili nekoliko godina kasnije. Iako se u dijelu medija spekuliralo da je razlog pragmatičan, odnosno stjecanje vlasništva nad jednim stanom, ni jedno od njih nikada nije službeno otkrilo pravu pozadinu razvoda.

Idealan suprug

U rijetkim javnim istupima uvijek je naglašavala kako je Milan Bandić idealan suprug koji kuha, kupuje odjeću sebi i njoj te odlazi na tržnicu, a nikada se s tržnice nije vratio da supruzi nije donio buket crvenih ruža.

Najviše se zabrinula za supruga kada je prije nekoliko godina doživio moždani udar. To je do nedjelje za Bandiće bio najteži trenutak u životu.

Vesna Bandić je isticala da je suprug nikada nije htio zamarati svojim problemima. Govorila je se divi njegovoj neiscrpnoj energiji, ali da ne može slijediti njegov ubrzani tempo.

Povratak na Net.hr