Na minusu ćemo se smrzavati cijeli tjedan!

Sibirska zima koja je pogodila zemlju potrajat će idućih tjedan dana, pokazuje sedmodnevna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda. Temperature će ići do minus 20 Celzijevih stupnjeva, jedino će na moru biti malo podnošljivije.

Prognoza DHMZ-a predviđa jak snijeg s utorka na srijedu u gotovo cijeloj zemlji, a nakon srijede bi trebalo uslijediti smirenje – barem što se padalina tiče. No, temperature će se zadržati u minusu, a najniže od -20 stupnjeva očekuju se u Belom Manastiru.

Ledeno će biti i u Vukovaru, Osijeku, Slavonskom Brodu i okolici, gdje će temperature biti od -19 do -6 stupnjeva, a za metropolu meteorolozi predviđaju kretanja temperatura od -15 do -5 stupnjeva, kao i za Varaždin, Karlovac, Sisak…

Na moru će biti nešto podnošljivije, pa će se Split, Dubrovnik, Makarska, Rijeka, Pula i Poreč smrzavati na ‘tek’ -6 do +3 stupnja.

Zato ne zaboravite na upute koje su ovog vikenda upućivale nadležne službe: na put ne idite osim ako ne morate, automobile opremite zimskim gumama i lancima, izbjegavajte izlazak po ekstremnoj hladnoći, obucite toplu odjeću koja treba biti slojevita i ne preuska…

specijal-201012070191004-Vrijeme

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr