NA BIOKOVU TRAŽILI NESTALOG POLJAKA, A NAŠLI MAJKU I KĆER (8): / Djevojčica više nije imala snage, morali su je nositi dolje

'Mnogi zaljubljenici u planinarenje nisu svjesni opasnosti koje krije planina Biokovo'

16.8.2020.
17:47
Facebook/HGSS Makarska
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dok i dalje traje potraga za nestalim Poljakom na Biokovu, koji se u četvrtak, 30. srpnja, uputio iz Gornjih Brela preko Bukovca na Sv. Iliju te s Bukovca tog dana supruzi poslao sliku, djelatnici HGSS-a iz Makarske na stazi prema Svetom Iliji naišli su na dvije osobe. Radilo se o stranim državljankama, majci i 8-godišnjoj kćeri koje nisu imale dovoljne količine vode te su bile neadekvatno opremljene.

"Budući da kći nije bila fizički spremna za nastavak putovanja, naši su je spašavatelji većim dijelom nosili na silasku s planine. Unatoč svim našim upozorenjima i apelima, ovakve se situacije gotovo se svakodnevno događaju. Mnogi zaljubljenici u planinarenje nisu svjesni opasnosti koje krije planina Biokovo, pogotovo dio oko vrha Sv. Ilija", napisali su na Facebooku iz HGSS-a Stanica Makarska te još jednom aeplirali na sve da ozbiljno shvate upozorenja, unaprijed se informiraju, ponesu dovoljno tekućine, adekvatno opreme i isplaniraju svoj put na Biokovo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali