MRZILAČKA PORUKA OSVANULA U SRCU ZAGREBA: / 'Ubi, ubij Srbina' stoji na popularnoj maketi više od tjedan dana

Na maketi Grada Zagreba netko je išarao 'Ubi, ubij Srbina'

4.11.2019.
17:04
Sanjin Strukic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ubi ubij Srbina", mrzilački je natpis koji je netko išarao na maketi Grada Zagreba u samom centru grada, na raskrižju Bakačeve i Cesarčeve ulice. Natpis stoji više od tjedan dana, a autor istog je zasad nepoznat.

Zašto komunalni redari nisu reagirali?

Jedan je korisnik Facebooka u petak postavio objavu u grupi "I to je Zagreb" te priložio fotografiju uz komentar da natpis na maketi stoji već tjedan dana. "UBI UBIJ (?) SRBINA stoji već tjedan dana na maketi grada Zagreba gdje su na raznim jezicima napisane dobrodošlice turistima. Prolaze dnevno stotine ljudi, gledaju, slikaju, vodiči tumače grad nad time, klinci se pentraju.. nitko ne vidi ili vidi i ignorira.

Prijavljeno je komunalnom redarstvu, ljubazno zaprimljeno i obećano riješiti - na kraju ništa.Nije poznato kada su točno vandali išarali jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija u Zagrebu, no poruka mržnje stoji već neko vrijeme pa je pitanje zašto komunalni redari nisu već reagirali", zapitao se korisnik Facebooka.

Prijava nije evidentirana?

Jutarnji list je poslao upit Gradu kada će ukloniti natpis i zašto nisu ranije reagirali, nakon čega su dobili odgovor da nije evidentirana prijava vezano za taj grafit.

"Uvidom u prijave zaprimljene na službenu e-mail adresu Odjela komunalnog redarstva, nije evidentirana prijava koja se odnosi na grafit uvredljivog sadržaja. Komunalno redarstvo je, odmah po zaprimanju informacije o navedenom grafitu na maketi Zagreba, pokrenulo postupak za njegovo žurno uklanjanje. Isti će biti uklonjen u najkraćem mogućem roku tijekom dana", poručili su iz Grada.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali