BITKA ZA MUP

MOST ODGOVARA NA ULTIMATUM HDZ-A: ‘Pritišću nas, neka raskinu ugovor, ali nema šanse da im popustimo’

HDZ je na sastanku s predstavnicima Mosta u četvrtak navodno postavio ultimatum prema kojem njihovo daljnje partnerstvo u Vladi ovisi o ‘čišćenju’ SDP-ovih kadrova u MUP-u kojem je na čelu Vlaho Orepić iz Mosta. HDZ usto uvjetuje Mostu da odustane od inzistiranja na daljnjoj arbitraži u slučaju Ina – MOL.

Kako piše Jutarnji list, u Mostu potvrđuju da HDZ već dulje vrijeme radi pritisak na njih oko kadroviranja u MUP-u, ali da – prema riječima neimenovanog izvora iz Mosta – nema ni najmanje šanse da im u tome popuste.

HDZ-OV ULTIMATUM MOSTU: Ili ćete počistiti sve SDP-ovce iz MUP-a ili rušimo Vladu

HDZ želi mjesto ravnatelja policije i šefa PNUSKOK-a

Zahtjev kojim se uvjetuje daljnja suradnju i opstanak Vlade u sadašnjem sastavu jest da HDZ dobije mjesta ravnatelja policije i šefa PNUSKOK-a.

“Od nas se već neko vrijeme vrlo direktno traži da HDZ-u prepustimo pozicije ravnatelja policije i šefa PNUSKOK-a, a to je bio predmet razgovora i u četvrtak. Pritisak je takav da od strane HDZ-a stižu poruke kako od tih zahtjeva neće odustati, čak ni po cijenu raspada koalicije. Nama je to neprihvatljivo, pa zašto su onda uopće prije tri mjeseca potpisivali koalicijski sporazum ako sada traže da postupimo suprotno onome što smo tada dogovorili”, kazao je sugovornik iz Mosta.

MOSTOVAC ŽESTOKO NAPAO HDZ: ‘Sve su uništili, ako ne budu spremni provesti reforme ići ćemo na nove izbore’

Most: Arbitražu provesti do kraja

Neka raskinu ugovor – dodao je – ali ne postoje ni najmanje šanse da se HDZ-u popusti oko MUP-a. To je ministarstvo na kojem je Most u pregovorima prije sastavljanja Vlade možda i najviše inzistirao baš stoga da bi, kako kažu, očistili taj resor od korupcije, politike i svega ostalog čime je zagađen.

Što se tiče zahtjeva HDZ-a Mostu za odustajanjem od arbitraže u slučaju Ine i MOL-a, a u korist neposrednog dogovora Hrvatske i Mađarske, Most također ustrajava na stavu da arbitražu treba dovesti do kraja.

“Svima treba biti jasno da se nikad neće dogoditi odustajanje od arbitraže. Dapače, mi nemamo ništa protiv dogovora s Mađarima i, što se nas tiče, oni mogu početi odmah, ali neovisno o arbitraži koja se mora odraditi do kraja. Dakle, ona nije upitna jer u Mostu znamo da će ići u koristi Hrvatske”, kazao je isti izvor iz Mosta.

U MOSTU JE VEĆ BILO SASTANAKA O IZLASKU IZ VLADE: ‘Svi smo bili za, pa makar nestalo naše liste’

 

Povratak na Net.hr