Predsjedništvo SDP-a na čelu s Peđom Grbinom predložilo je raspuštanje gradske organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu i vodstva Međimurske županije. U subotu će o tome odlučivati glavni odbor.

Nakon više od četiri sata rasprave Predsjedništvo SDP-a na čelu s Peđom Grbinom u utorak navečer većinom glasova predložilo je, zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih sukoba, raspuštanje članstva u zagrebačkoj i slavonskobrodskoj organizaciji te tijela u međimurskoj organizaciji stranke.

O sudbini SDP-a odlučivat će na subotnjoj sjednici Glavni odbor.

'Mogli su lako detektirati probleme'

Bivša članica SDP-a i komunikacijska stručnjakinja Mirela Holy u HTV-ovoj emisiji Studio 4 komentirala je navedenu situaciju te radi li se o Grbinovom obračunu s Bernardićem i njegovim pristašama.

"Meni je žao što se predsjedništvo SDP-a odlučilo za tako nešto zato što mi je to jasan pokazatelj da nažalost vodstvo SDP-a nije ništa naučilo iz bivših događanja koji su doveli SDP u sadašnju krizu", zaključila je Holy.

"Ako su postojali problemu u zagrebačkoj organizaciji, organizaciji u Slavonskom brodu i međimurskoj organizaciji, nisu trebali ubijati kravu zbog jedne šnicle. Mogli su vrlo lako detektirati tko su bili problematični pojedinci i njih staviti na sud časti, pokrenuti određeni etički postupak i ako je potrebno isključiti ih iz stranke", dodala je.