"Nema alternative"

MINISTAR RAZRIJEŠIO SVE SUMNJE: Reforma kurikuluma ide dalje

Na dan kada je potvrđena nova hrvatska vlada, u petak 22. siječnja, pojavila se službena informacija da je jedan od planova nove vladajuće garniture da zaustavi reformu školskog kurikuluma, projekta na kojem su tijekom protekle godine radile stotine stručnjaka. Unatoč svim apelima da se to ne radi, odgovor je stigao tek idući dan, kada je rečeno da je riječ o grešci.

Novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Predrag Šustar u razgovoru je za HTV-ov Dnevnik kazao da o tome nema govora. “Ne samo da će ova vlada nastaviti s reformom kurikuluma već će pozornost posvetiti i svim onim komentarima koje je mogu poboljšati.”

Kurikulum je iznimno vrijedan projekt koji nema alternative. Pokretač transformacije je upravo reforma obrazovanja, a to znači nastavak kurikularne reforme, izjavio je donedavni dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci koji je u petak postao član nove vlade.

KAKAV GAF: “Reforma školstva ide dalje, objavljen je krivi dokument”

Plaće prosvjetara

Na pitanje novinarke Sunčice Findak hoće li kao i njegov prethodnik dići ruku u vladi za smanjenje plaće prosvjetarima, izjavio je kako je to vrlo teška oduka.

Ne bih tako mogao postupiti, ali mogu razumjeti kolegu. Pitao bih kakva je to vlada koja to dozvoljava, ne inicira socijalni dijalog. Za mene je to stvar tima i lidera. Ono što je mene uvjerilo u novi projekt hrvatske vlade upravo je liderski kapacitet koji ima premijer. On me neće me dovesti u takvu situaciju da moram lomiti sudbinu prosvjetara, izjavio je.

O nezadovoljnim studentima izjavio je kako su oni mladi i po definiciji moraju biti nezadovoljni. Sve je stvar razgovora. Njihove primjedbe su artikulirane i kao takve poželjne, istaknuo je.

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje.

STRUČNJACI O ĆIRILICI: Njeno uvođenje u škole treba temeljitije raspraviti

Povratak na Net.hr