KOLEKTIVNI UGOVOR

MINISTAR RADA: ‘Postigli smo dogovor sa sindikatima javnih službi, regres ipak ‘sjeda’ na račune’

‘Zauzeli smo stajalište da ćemo ipak regres od 1500 kuna isplatiti kako smo i do sada – na račune građana’, rekao je ministar Aladrović nakon sastanka sa sindikatima javnih i državnih službi

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u srijedu kako su sa sindikatima javih službi postigli dogovor o dodatku temeljnom kolektivnom ugovoru te o isplati regresa na račune građana, a ne putem cro-kartice.

“S javnim službenicima smo postigli dogovor, nadpolovičnom većinom prihvatili su onaj raniji prijedlog. Zauzeli smo stajalište da ćemo ipak regres od 1500 kuna isplatiti kako smo i do sada – na račune građana”, rekao je ministar Aladrović nakon sastanka sa sindikatima javnih i državnih službi.

SINDIKAT PREPOROD ODBIO VLADU: Većina glasovala protiv suspenzije povećanja osnovice plaća i isplati regresa

Sindikati nisu bili zadovoljni idejom cro-kartice

Istaknuo je da su bili dojma da članovi sindikata nisu bili dovoljno zadovoljni idejom cro-kartice te da će pregovore s državnim službenicima i namještenicima nastaviti u petak, a vjeruje da će oni završiti pozitivno. Na pitanje je li uspjeh ako je šest od 11 sindikata odbilo ponudu Vlade, Aladrović kaže kako je to kompromis.

“Meni je drago da smo postigli sporazum. Samo to odbijanje, to su stvari koje se rješavaju unutar i između sindikata, ja kao dio Vlade ne bih ulazio u međusobne odnose”, smatra Aladrović.

Naglasio je da isplata regresa direktno na račune građana ima jednak financijski obuhvat kao i isplata preko cro-kartica.

RASKOL MEĐU SINDIKATIMA, RIBIĆ NAPAO STIPIĆA: ‘Dosta nam je njega i njegovih gluposti, taktika mu se sastoji od jednog jedinog’

Dijelom riješena neisplata prekovremenih sati u zdravstvu

“Da li išao na cro-karticu ili bio isplaćen na račune korisnika, nama je svejedno. Htjeli smo napraviti posredan efekt u ekonomiji, mi vjerujemo da će i na ovaj način sve što isplatimo za regres završiti u domaćoj ekonomiji”, objasnio je Aladrović. Dodao je kako je trošak isplate regresa oko 300 milijuna kuna.

Sindikati u zdravstvu kao problem su naglasili neisplatu zaostalih prekovremenih sati, a ministar kaže kako su to definirali prije tri do četiri tjedna.

“Taj problem je djelomično riješen, postoji problem prošlosti, ali to je u domeni sudskih postupaka, to ne bih dalje komentirao”, kazao je Aladrović.

SINDIKAT ZDRAVSTVA I SOCIJALNE SKRBI ODBIO PONUDU VLADE: ‘Imamo problem koji traje 7 godina’; Sindikat znanosti prihvaća ponudu

Povratak na Net.hr