'SVAŠTA SE ČUJE'

MINISTAR ĆORIĆ ODGOVORIO JESU LI ON I ALADROVIĆ KUMOVI: ‘Teza je vrlo simpatična…’

‘DORH, USKOK bave se svojim poslom, ministarstva i Vlada bave se svojim poslom, naše dodirne točke su minimalne. U Hrvatskoj ima svatko pravo promišljati na svoj način’

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić govoreći o sukob predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića te o aferi Janaf, rekao je kako mu je prvi glas da su i ministri uvučeni u sukob predsjednika i premijera te da ta tema neće biti tema njegovog istupa.

“Još jednom ću ponoviti teze – DORH, USKOK bave se svojim poslom, ministarstva i Vlada bave se svojim poslom, naše dodirne točke su minimalne. U Hrvatskoj ima svatko pravo promišljati na svoj način. Nemojte me molim vas tražiti da to komentiram”, rekao je Ćorić te naglasio da će, ukoliko bude potrebno, prema nadležnim institucijama objasniti svaki detalj.

Upitan hoće li se Dragan Kovačević moći vratiti u Janaf, Ćorić je rekao da je odluku Nadzornog odbora jučer vidio u medijima. “Očito je taj ugovor o radu tako koncipiran, no pretpostavljam da u tom ugovoru postoji klauzula da ukoliko je rad bio na štetu kompanije, da jednostavno nije moguće aktivirati tu klauzulu i pretpostavljam da se Nadzorni odbor na to referirao”, pojasnio je Ćorić.

MINISTAR ĆORIĆ UVJERAVA: ‘Situacija s Janafom ne bi se mogla izbjeći ni uz sigurnosnu provjeru’ 

Aladrović i on nisu kumovi

Opovrgao je nagađanja da su on i ministar Josip Aladrović kumovi, iako smatra da je teza “vrlo simpatična”. Svašta se čuje u zadnje vrijeme. Hrvatska javnost se već desetak dana zabavlja stvarima za koje držim da su ispod svake razine. Naravno da treba propitivati svaki sustav, ali propitivati tko je što kad jeo i koliko je tko čega pojeo, to je ispod svake razine”, smatra Ćorić.

Prema njegovu mišljenju hrvatsku bi javnost trebalo zanimati funkcioniranje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. “Mislim da treba dovoditi u pitanje uspjeh politika u tom sektoru”, rekao je.

ĆORIĆ PROGOVORIO O DRUŽENJU U KOVAČEVIĆEVU KLUBU: ‘U nekoliko navrata bio sam gost’; oglasio se i o javnom natječaju za JANA

Povratak na Net.hr