FOTO: / Milanović otkrio što ga je razbjesnilo kada je jutros izašao iz kuće

shimmer fallback

Premijer Zoran Milanović i ministar financija Boris Lalovac predstavili su u Saboru prijedlog državnog proračuna za 2015.

27.11.2014.
12:06
Play logo

Premijer Milanović poručio je kako prijedlog proračuna za 2015. nije savršen niti 'razvojan i socijalan', već realan i odgovoran. Prijedlog proračuna za 2015. godinu obilježit će napor Vlade za održanjem stabilnosti javnih financija u srednjem i dužem roku, izjavio je Milanović, javlja HRT..

Nema smanjenja

Premijer je sitaknuo da unatoč planiranim uštedama na rashodima neće biti smanjenja plaća, mirovina i socijalnih davanja najugroženijim građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros mi asfaltiraju ulicu, neka daju socijalno ugroženima i za vrtiće

Milanović je također rekao da neracionalno trošenje javnog novca može ilustrirati po njemu nepotrebnim asfaltiranjem ulice u kojoj stanuje, što je vidio jutros. To je klasičan primjer rasipanja novca, kazao je Milanović i pozvao Grad Zagreb i druge jedinice lokalne samouprave koje prigovaraju zbog smanjenja prihoda zbog porezne reforme, da pred kraj godine ne troše uludo novac iz svojih proračuna, nego ga usmjere u socijalu ili vrtiće.

Ministar Lalovac je ustvrdio da se Vlada u sastavljanju prijedloga proračuna vodila načelom da kod prihoda treba smanjiti komponentu poreza, a povećati dio koji se odnosi na EU fondove. Samo tako možemo zatvoriti deficite i upravljati javnim dugom, dodao je. I on smatra da prijedlog proračuna polazi od realnih makroekonomskih projekcija.

Upozorio je da zbog načela sveobuhvatnosti, odnosno poštivanja obveze prikazivanja vlastitih primitaka proračunskih korisnika kao prihoda centralnog proračuna, te zbog izlaska HZZO-a iz državne riznice, proračun za 2015. nije usporediv s onih za 2014. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikrivanje gubitaka

Play logo

Stanje u zdravstvenom sustavu, odnosno gubici namjerno se prikrivaju kako bi deficit države namjerno bio lažno prikazan, iz kojega razloga ne znam, na 15, 2 milijarde kuna, ustvrdio je HDZ-ov saborski zastupnik, bivši ministar zdravstva Darko Milinović. On je ustvrdio kako su ukupne obveze u zdravstvenom sustavu danas veće od 10 milijardi kuna, a da nitko ne zna koliki je dospjeli dug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar kaže da je saborska većina odbila da Sabor zna pravo stanje, ne samo dugova u zdravstvenom sustavu, nego i projekcije proračuna za 2015.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo