Play ponuda

MILANOVIĆ NE PRESTAJE, OPET ODBRUSIO HRT-U: / 'Postao je obiteljsko politički kombinat koji o trošku građana servisira HDZ i Plenkovića'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića?

6.5.2021.
19:17
Miroslav Lelas/PIXSELL
Play ponuda

Predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak je Splitu optužio novinare Hrvatske radiotelevizije da rade za jednu političku opciju, a javnu televiziju nazvao je sramotnom.

Image
MILANOVIĆ ŽESTOK: /

'Plenkoviću, čuvaj se! Nespretni Jandroković ti radi o glavi...' Napao i HRT: 'Korumpirani ste, sramota je što radite'

Image
MILANOVIĆ ŽESTOK: /

'Plenkoviću, čuvaj se! Nespretni Jandroković ti radi o glavi...' Napao i HRT: 'Korumpirani ste, sramota je što radite'

Na njegov istup reagirao je i HRT, karakterizirajući Milanovićev govor neprimjerenim govorom u javnom prostoru te su podsjetili predsjednika na odredbe članka 38. Ustava RH o slobodi medija.

Predsjednik odgovorio HRT-u

No, Milanović nije ostao dužan odgovora, oglasivši se na Facebooku nakon HRT-ove reakcije.

Objavu predsjednika Milanovića prenosimo u cijelosti:

“Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu prijetnju i, kako pišu, napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa. Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića?

Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice. I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani „ravnatelji“ koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali. Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima”, napisao je Milanović.

Play ponuda
Play ponuda